Trei anexe înghițite de flăcări, în 24 de ore, pe raza județului Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu. FOTO Arhiva ISU Ialomița

Salvatorii ialomițeni au intervenit în ultimele 24 de ore pentru a stinge mai multe incendii, izbucnite în trei anexe gospodărești, una dintre acestea fiind folosită drept locuință. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportată la spital.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, în data de 24 martie, în jurul orei 11.00, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentul de Pompieri Urziceni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la un grajd de animale din comuna Borănești. Ajunse la locul intervenției, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu violență la nivelul acoperișului, construit din astereală de lemn și învelit cu țiglă.

În urma evenimentului a ars anexa pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind, foc deschis în spații deschise.

Tot în data de 24 martie, în jurul orei 23.00, salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Fetești au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la o anexă dezafectată folosită ca locuință, a unui cetățean din comuna Stelnica, sat Maltezi. Două echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Ajunși la locul intervenției, incendiul se manifesta în interiorul locuinței. Au ars toate bunurile materiale din două camere.

Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost jarul/scântei, generat de amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzit.

În data de 25 martie, în jurul orei 00.00, trei echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Slobozia , cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la un grajd din comuna Bucu. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta în interiorul anexei. Au ars acoperișul grajdului pe o suprafață de aproximativ 50 metri pătrați, 50 de baloți lucernă ce se aflau depozitați în interiorul acestuia. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, salvatorii au acționat aproximativ două ore. Aceștia au reușit să salveze locuința aflată în imediata vecinătate.

Echipajul SMURD aflat la locul intervenției a acordat prim ajutor unei persoane, ulterior fiind preluată și transportată către Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind, fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*