FOTO VIDEO Grădina de Vară din Slobozia, un vis devenit realitate. Primarul Dragoș Soare: „Am reușit să redăm orașului un spațiu extrem de valoros”

Dragoș Soare, primarul din Slobozia. FOTO Adrian Boioglu

În ultimii trei ani, orașul Slobozia a trecut printr-o serie de transformări menite să îi schimbe în bine înfățișarea. Un astfel de proiect a fost cel prin care s-a urmărit redarea demnității Grădinii de Vară și piațetei din vecinătate.

Primarul Dragoș Soare a vorbit, pentru ILnews, despre importanța reabilitării acestui obiectiv urban:

„Încep să se finalizeze lucrările pe care le-am pornit acum trei ani și sunt tare bucuros că am redat un spațiu care era, teoretic, distrus aproape în integralitate. Am reușit să redăm orașului un spațiu extrem de valoros într-o altă zonă importantă, comercială și de tranzit alăturată unui parc, o zonă care va fi animată, în perioada următoare de foarte mulți tineri și de foarte multe persoane care vor sta, se vor relaxa, se vor bucura de o peluză cum trebuie. Avem în spate Grădina de Vară unde sperăm ca toate evenimentele de sfârșit de an să se petreacă aici”.

Șeful administrației publice locale afirmă că a remarcat în rândul cetățenilor o mare apetență față de spațiile deschise și este convins că cetățenii din Slobozia vor profita de nou-amenajatul amplasament pentru a petrece cât mai mult timp, la socialziare, în aer liber.

Întrucât spațiul Grădinii de Vară este unul generos, primarul prevede că aici va putea fi amenajat, la iarnă, Târgul de Crăciun de la Slobozia, iar încet, încet, zona își va recăpăta strălucirea de altădată și va redeveni o zonă favorită de petrecere a timpului pentru tineri, dar nu numai.

Odată finalizată investiția, autoritățile locale au constatat cât de ofertant este spațiul amfiteatrului Grădinii de Vară și iau în calcul inclusiv organizarea de spectacole și concerte care să anime spiritul orașului. Primii care se vor bucura de noul amfiteatru în aer liber vor fi probabil absolvenții ciclurilor primare, gimnaziale și liceale de anul acesta, care își vor putea ține festivitățile de sfârșit de an la Grădina de Vară.

În privința finanțării pentru acest proiect, primarul Dragoș Soare afirmă că atragerea de fonduri n-a fost deloc complicată.

„Dificil nu a fost pentru că am știut de la început ce ne-am dorit. O parte din acest proiect este susținută prin bugetul Consiliului Local și am considerat că dacă avem resurse, trebuie să le gestionăm corect. Vă pot spune cu certitudine că în urmă cu trei ani am găsit o situație destul de grea în ceea ce privește bugetul, dar ulterior am gestionat fiecare bănuț așa cum trebuie și avem, în momentul de față, resurse pentru foarte multe lucruri noi”, a explicat primarul Municipiului Slobozia.

Primăria Slobozia a încercat, de asemenea, să se implice în reabilitatea clădirii Cercului Militar, însă inițiativa nu a avut sorți de izbândă, deoarece Ministerul Apărării a refuzat ajutorul municipalității. Primarul Dragoș Soare explică:

„Casa Armatei este un obiectiv care nu ne aparține, l-am cerut Ministerului Apărării, au refuzat, având în vedere că suntem într-o situație nu foarte liniștită, având în vedere ce se întâmplă dincolo de granițele noastre și au optat să păstreze acest obiectiv. Probabil, în câțiva ani de zile se vor găsi fonduri ca și Ministerul Apărării să reabiliteze acest centru care le aparține în totalitate. Noi nu putem intra să facem investiții în această clădire. Dar odată cu presiunea pe care o vom pune prin amenajarea acestor spații frumoase și celelalte instituții vor găsi resurse. Sper ca oamenii să înțeleagă faptul că orice dezvoltare are și părți mai puțin bune, creează disconfort, dar la finalul zilei ne putem bucura cu toții de spații comune, frumoase, curate și sigure”.

Prin aceste cuvinte, primarul Dragoș Soare lansează o invitație locuitorilor din Slobozia să iasă mai des în aer liber.

„De altfel, am discutat cu cei care ne-au bucurat cu flori și mărțișoare de 1 Martie și le-am spus că la anul putem organiza evenimentul aici, în această piațetă. Repet, și Târgul de Crăciun și evenimente de Paști și pe tot parcursul anului putem aduce aici oamenii să se bucure și în altă parte a orașului, nu doar în zona Primăriei sau Prefecturii, ci și în altă parte a orașului, de lucruri frumoase pe care le facem”, a mai transmis Dragoș Soare.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*