De ce există 2 jokeri într-un pachet de cărți de joc?

FOTO Canva

Jocurile de cărți se mențin între variantele populare de forme de divertisment în timpul liber. Există desigur jocuri virtuale, inclusiv pe smartphone, care prezintă jocurile de cărți în formă digitală, însă cele offline rămân de actualitate.

Cărțile de joc sunt folosite la numeroase jocuri, de la cele de larg interes până la jocuri de noroc precum poker, baccarat sau blackjack, jocuri care se regăsesc și în cazinouri terestre, și în cazinouri online. Fie că sunt jucate în aer liber, sub soarele călduț al câmpiilor sau în sălile de joc ale orașului, cărțile rămân un element esențial al divertismentului în Ialomița.

In pachet standard de cărți de joc conține în prezent 54 de piese. Dintre aceste cărți de joc, două ilustrează câte un Joker. De ce sunt există acești doi jokeri într-un pachet clasic de cărți de joc? Aceste simboluri au fost introduse abia în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, în condițiile în care cărțile de joc existau cu mult timp înainte.

Echivalentul Joker-ului în jocurile de sloturi online

Existența jokerilor se explică prin intenția de a înlocui cărți de joc clasice care, din diverse motive, sunt pierdute de jucători. Jokerii au devenit însă implicați și în jocuri. În unele cazuri, pot înlocui orice carte dorește jucătorul care are un astfel de Joker în mână. Se poate spune astfel că este o carte extrem de puternică. Se poate asemăna cu simbolul Wild la sloturi, acolo unde o asemenea apariție apropie de obicei jucătorul de câștigurile din jocurile de cazinou. Desigur, simbolul Wild are funcții diverse, în funcție de fiecare slot online care folosește un astfel de simbol.

Alte interpretări cu privire la rațiunea existenței cărții Joker

Revenind la jocurile de cărți, Jokerul poate avea un rol mai complex. Spre exemplu, se obișnuiește ca regulile la jocul Macao, cu privire la Joker, să se stabilească înainte de a începe sesiunea. Jocuri precum Macao, cunoscute la nivel internațional, au căpătat mai multe variante în timp.

O altă explicație cu privire la apariția cărții Joker în setul de cărți de joc se referă la jocul Juckerspiel, cunoscut și drept Jucker sau Juckern. Totuși, ar putea fi o simplă asemănare de nume. Este posibil și ca Jokerul să fi fost introdus pentru a completa stilul personajelor medievale – rege, regină, valet.

Adevărul este că motivul cert al apariției Jokerului în setul de cărți de joc s-a pierdut în timp. Nimeni nu mai poate spune acum, cu certitudine, de ce s-a ales să fie adăugate cele 2 cărți, în condițiile în care toate celelalte cărți de joc au 4 variante – inimă roșie, inimă neagră (pică), caro (romb) și treflă.

Istoria cărților de joc

În timpul dinastiei Tang, chinezii au fost cei care au inventat cărțile de joc. Civilizația din Asia a contribuit, de altfel, la numeroase invenții pe care astăzi pe considerăm normale în viața de zi cu zi. Cărțile de joc au devenit tot mai populare în secolele următoare, începând cu Egipt și India și continuând în Europa, începând din perioada Evului Mediu.

Multe societăți au ales să folosească propriile simboluri pentru cărțile de joc. De exemplu, pentru romb, elvețienii au folosit inițial clopoțelul, iar spaniolii o monedă. La fel cum ruleta franceză a cucerit cazinourile europene, iată că și setul de cărți de joc francez s-a impus cu simbolurile consacrate, cele 4 considerate acum standard internațional.

Jocurile de cărți sunt asociate cu distracția în timpul liber, o formă de activitate simplă și plăcută, pentru evitarea plictiselii și mai ales pentru socializare. În plină eră digitală, jocurile de cărți se mențin așadar în atenția publicului, inclusiv în forma lor fizică deja consacrată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*