Consiliul Județean Ialomița anunță finalizarea lucrărilor de restaurare a Bisericii de Lemn Sf. Nicolae

Consiliul Județean Ialomița. FOTO Paul Alexe

Consiliul Județean Ialomița anunță că vineri, 24 martie 2023, începând cu ora 10:00, are loc recepția prilejuită de finalizarea lucrărilor pentru obiectivul „Restaurarea si conservarea Bisericii de Lemn Sf. Nicolae”– Cod SMIS: 116941 – proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional-Regional 2014-2020.

Biserica de Lemn „Sf.Nicolae” din Slobozia reprezintă un monument istoric semnificativ prin valoarea istorică, autenticitatea și arhitectura deosebită pentru patrimoniul cultural județean și național (înscris în Lista monumentelor istorice la poziția IL-II-m-A-14075, categoria de interes național).  Ea a fost ctitorită de boierul Răducan Târcă, familia sa și moșnenii  din satul Poiana de Jos în anul 1737, așa cum reiese din inscripția de pe lespedea de piatră din pridvorul bisericii, fiind strămutată la Slobozia în spațiul adiacent Muzeului Naţional al Agriculturii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*