Salvați Copiii România dotează Spitalul Județean de Urgență Slobozia cu aparatură medicală vitală

Un videolaringoscop portabil va ajunge la Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Slobozia

Spitalul Județean de Urgență Slobozia și Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța vor primi aparatură medicală esențială unor intervenții performante. Filiala Salvați Copiii Constanța, cu sprijinul EDP Renewables, a alocat fonduri de 12.000 de euro pentru dotarea de urgență.

Astfel, un videolaringoscop portabil va ajunge la Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Slobozia și șapte injectomate vor fi donate secțiilor ATI și Pediatrie ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

„Ultima perioadă pe care am traversat-o ne-a făcut să ne oprim un pic din iureșul în care ne agitam zilnic, să răsuflăm puțin și să avem timp să ne gândim la lucrurile care sunt cu adevărat importante în viețile noastre: familia, sănătatea noastră și a celor dragi nouă. În tot acest timp am avut din nou răgazul să ne reamintim și să strângem legăturile, chiar dacă distanțați social, cu prietenii noștri de pretutindeni. Organizația Salvați Copiii ne-a oferit un videolaringoscop – o ustensilă extrem de utilă mai ales în cazul neonatologiei, unde tot ce ține de pacientul nostru este miniatural. Le mulțumim pentru că ne-au ușurat munca și le promitem că gestul lor va fi recompensat nu de noi, ci de toți pacienții noștri critici, a căror îngrijire va fi mult îmbunătățită prin folosirea videolaringoscopului ca unealtă principală a terapiei intensive neonatale. Prieteni, mulțumim!”, a declarat dr. Liliana Pârlea, medic specialist neonatolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

În urma solicitărilor urgente primite de la spitale, Organizația Salvați Copiii a achiziționat prioritar, din Fondul de urgență deschis pentru spitale, echipamente și materiale medicale indispensabile în lupta medicilor contra pandemiei de Covid-19.

Până în acest moment, 54 de unități medicale și de îngrijire pacienți și 79 de cabinete de medicină de familie au primit echipamente de protecție și aparatură performantă. Peste 6.500 de cadre medicale au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei cu 263,686 echipamente și materiale medicale indispensabile.

În România, rata mortalității infantile a fost de 6,2 la mia de născuți vii în 2019 (date temporare, INS), aproape dublă față de media Uniunii Europene (3,5 la mie).

Potrivit datelor provizorii INS pentru anul 2019, cele mai mari rate ale mortalității infantile (la mia de copii născuți vii) s-au înregistrat în județele:

  • Tulcea – 15.6‰
  • Mehedinți – 11.7‰
  • Constanța – 9.5‰
  • Vrancea – 9.3‰
  • Mureș – 9‰

O treime dintre decesele copiilor sub un an pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame și copii și prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante.

În nouă ani de campanie împotriva mortalității infantile, Salvați Copiii a dotat 96 de maternități, din toate județele țării, cu peste 630 de echipamente medicale, pentru salvarea a 72.000 de prematuri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*