FOTO Autoritățile locale ialomițene au făcut recepția lucrărilor executate pentru modernizarea drumurilor județene DJ 302, DJ 101 și DJ 402

A fost făcută recepția lucrărilor executate pentru modernizarea DJ 302, DJ 101 și DJ 402. FOTO CJ Ialomița

Reprezentanții Consiliului Județean Ialomița au făcut vineri, 29 octombrie, recepția lucrărilor de execuție aferente proiectului „Modernizarea drumurilor județene DJ 302 localitățile Drăgoești – Roșiori – Movilița – Dridu, DJ 101 localitățile Dridu – Fierbinți Târg – limită județ Ilfov, DJ 101 localitățile Dridu-Jilavele și DJ 402 limită județ Călărași – Sinești (DN2)”. Proiectul s-a derulat în parteneriat cu 9 UAT-uri ale județului Ialomița: Fierbinți Târg, Adâncata, Drăgoești, Dridu, Jilavele, Moldoveni, Movilița, Roșiori, Sinești, lider de proiect fiind Consiliul Județean Ialomița.

„Acest proiect s-a derulat pe o perioada de 84 de luni, în parteneriat cu UAT-urile Fierbinți-Târg, Adâncata, Drăgoești, Dridu, Jilavele, Moldoveni, Movilița, Roșiori și Sinești, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, având o valoare totală de 115.004.412,43 de lei. Modernizarea acestor, aproximativ, 50 de km de drum județean, pe lângă creșterea gradului de siguranță rutieră, a contribuit la reducerea semnificativă a timpului de călătorie către județele Ilfov, Prahova, Călărași și către București și Brașov prin DN 1”, a precizat președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel.

Au fost modernizați în total 49,493 km de drum județean, repartizați astfel:

  • 20,840 km • DJ 302 – de la limita județ Călărași, drumul traversează localitățile Drăgoiești, Roșiori, Movilița – intersecție E85 până la intersecția cu DJ 101 localitatea Dridu;
  • 21,053 km • DJ 101, asigură accesul locuitorilor din Movilița, Dridu, Jilavele, Moldoveni, Adâncata către județele Ilfov, Prahova și Călărași și prin DN1D către București și Brașov;
  • 7,600 km • DJ 402, face unica legătură între localitățile Sinești – Lilieci – Cătrunești – Hagiești, către rețeaua TEN-T respectiv DN2 (E85)

Lucrările au vizat modernizarea infrastructurii rutiere cu mixturi asfaltice de calitate, executarea de șanțuri (din pământ sau beton) pe toată lungimea drumurilor, acostamente, accese la proprietăți, modernizarea trecerilor la nivel de cale ferată, racordarea drumurilor județene cu drumurile naționale sau europene, executarea de marcaje și semnalizări rutiere etc.

Din punct de vedere economic modernizarea DJ 302, DJ 101 și DJ 402 conduce implicit la îmbunătățirea infrastructurii regionale de transport, drumuri județene, contribuind la siguranța traficului, dezvoltarea infrastructurii de afaceri și a posibilităților de acces la acestea, îmbunătățirea funcționării eficiente a piețelor de muncă cât și accesibilitatea la locurile de muncă, asigurarea conectivității regionale și interregionale prin micșorarea distanțelor și a timpilor de parcurs etc.

Din punct de vedere al accesibilității a fost îmbunătățită legătura către DN 1D și E85 (DN2) prin: DJ 101 a locuitorilor din Movilița, Dridu, Jilavele, Moldoveni, Adâncata către județele Ilfov, Prahova și Călărași și prin DN1; prin DJ 302 a locuitorilor din Drăgoești, Roșiori și Movilița către E85; prin DJ 402 a locuitorilor din Sinești, Lilieci, Cătrunești, și Hagiești către rețeaua TEN-T și către centre urbane importante ca București și Brașov.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*