Pompierii ialomițeni, prezenți în Noaptea de Înviere în cele mai mari biserici din zona urbană

Mașină de pompieri

Pompierii ialomițeni vor fi prezenți, în Noaptea de Înviere, în cele mai mari biserici din zona urbană, pentru un răspuns prompt, în cazul producerii unor situații de urgență.

De asemenea, inspectorii de prevenire au intensificat, în această perioadă, acțiunile de control și informare preventivă la lăcașurile de cult din județul Ialomița, unde se preconizează participarea unui număr mare de credincioși.

Totodată, pentru preîntâmpinarea situațiilor nedorite, pe timpul desfășurării acțiunilor preventive, au fost derulate instruiri cu preoții și personalul clerical asupra modalităților de coordonare a evacuării enoriașilor, dar și asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul unităților de cult.

Recomandări pentru credincioși în această noaptea:

  • Să manifestați prudență în utilizarea lumânărilor și a candelelor aprinse pe timpul slujbelor religioase, pentru prevenirea aprinderii hainelor sau a părului;
  • Evitați deplasarea cu lumânări aprinse în autovehicule;
  • Amplasarea lumânărilor și a candelelor aprinse, în locuință, se realizează în suporturi care nu pot lua foc, la distanță față de perdele, lemn sau alte materiale inflamabile; nu le lăsați la îndemâna copiilor;
  • Parcarea autovehiculelor în vecinătatea lăcașurilor de cult se va realizeza fără a bloca accesul autospecialelor de pompieri;.
  • Menținerea liberă a căilor de evacuare din biserici și interzicerea accesului în interior, dacă a fost depășită capacitatea construcției.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*