Conferință de informare și conștientizare pro-vaccinare, găzduită de Consiliul Județean Ialomița

Conferință de informare și conștientizare pro-vaccinare, găzduită de Consiliul Județean Ialomița

Consiliul Județean Ialomița a găzduit vineri, 28 ianuarie, conferința de presă cu tematica „Susținerea Campaniei Naționale de informare și conștientizare pro-vaccinare #oamenicamine“, care are ca scop încurajarea populației să se vaccineze.

Caravana sosită în județul Ialomița este inițiată de Asociația FILMEVENT și, în colaborare cu Consiliul Județean Ialomița, Instituția Prefectului, Primăria Municipiului Slobozia, Direcția pentru Sănătate Publică, Spitalul Județean de Urgență Slobozia și Colegiul Medicilor, vine în completarea eforturilor depuse de autoritățile județene și locale pentru creșterea procentului de vaccinare.

Potrivit Consiliului Județean Ialomița, întâlnirea de vineri a adus la masa dialogului autoritățile publice județene și locale, lumea medicală din comunitate și reprezentanți ai mass-media din județ.

„Potrivit statisticilor, la momentul actual, Ialomița înregistrează un procent de 38 la sută al persoanelor vaccinate. Începând din această săptămână, la nivel național se desfășoară și campania de vaccinare a copiilor, iar specialiștii ialomițeni prezenți la conferință au declarat că în județ șase copii au primit deja o doză de vaccin pediatric împotriva virusului COVID-19”, au precizat reprezentanți ai instituției.

În acest weekend caravana va ajunge și la Făcăeni și Bordușani unde rata de vaccinare este foarte mică, iar duminică se va opri și în localitatea ialomițeană cu cel mai mic grad de vaccinare din județ, Bărbulești.

La conferință au participat vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Emil Cătălin Grigore, subprefectul Tonița Manea, viceprimarul Gabriel Mușat, directorul DSP Ialomița, Dan Noel, președintele CAS Ialomița, Mihai Geantă, managerul Spitalul Județean de Urgență Slobozia, Liviu Patrichi, șeful secției ATI Slobozia, dr. Victor Baciu, coordonatorul Centrului de Vaccinare din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, Dr. Grigore Tomulescu, președintele Asociației Medicilor de Familie, Dr. Andreia Radu, și președintele Asociației FILMEVENT, Petre Năstase.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*