Peste 350 de vehicule controlate într-o acțiune de amploare a polițiștilor ialomițeni la Urziceni și Bărbulești

Polițiștii ialomițeni au verificat mașinile din trafic. FOTO IPJ Ialomița

Peste 100 de sancțiuni contravenționale în valoare de 36.000 de lei au fost aplicate de polițiștii ialomițeni vineri, 29 mai, în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată pe raza municipiului Urziceni și comunei Bărbulești.

Potrivit IPJ Ialomița, 46 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, cu sprijinul jandarmilor și polițiștilor locali, au acționat vineri, între orele 15.30 și 18.30, atât în filtre rutiere cât și în patrule de ordine și siguranță publică în vederea respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. Au fost controlate în trafic 358 de autovehicule și legitimate peste 430 de persoane.

„Urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 106 sancțiuni contravenționale,  cele mai multe amenzi fiind date pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice. Valoarea sancțiunilor aplicate se ridică la peste 36.000 de lei”, au transmis reprezentanții IPJ Ialomița.

Ca măsură complementară au fost retrase două certificate de înmatriculare și reținute trei permise de conducere. De asemenea, polițiștii rutieri au constatat și trei infracțiuni în flagrant la regimul circulației rutiere, în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală.

Și polițiștii de investigare a criminalității economice au acționat în cadrul raziei pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite. Trei societăți comerciale au fost depistate că au comercializat produse alimentare și nealimentare fără să elibereze clienților bonuri fiscale, sau cu marfă pe stoc fără documente de proveniență, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 3.000 de lei.

Peste 150 de poliţişti ialomițeni vor fi zilnic la datorie în perioada minivacanței prilejuită de Ziua de 1 Iunie, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetățenilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*