Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, polițiștii ialomițeni au aplicat amenzi în valoare de aproape 20.000 de lei

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă. FOTO IPJ Ialomița

Forțele de ordine din județul Ialomița au depistat, în ultimele 24 de ore, cinci persoane care nu respectă măsura izolării la domiciliu și peste 50 de persoane care nu purtau mască de protecție în spațiile unde aceasta este obligatorie.

Potrivit IPJ Ialomița, în cursul zilei de miercuri, 14 octombrie, au fost desfășurate acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acțiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate peste 90 de polițiști, jandarmi precum și polițiști locali au efectuat verificări la 61 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate.

O altă prioritate a forțelor de ordine și siguranță publică a fost reprezentată de verificarea mijloacelor de transport, pe parcursul zilei de ieri fiind controlate 36 de mijloace de transport public în comun.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform prevederilor Legii nr. 55/202, au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.500 de lei.

„Reamintim tuturor cetățenilor că este necesar să manifeste un comportament responsabil. De asemenea, vă reamintim că nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor stabilite, se sancționează cu amendă de la 500 la 2.500 de lei, iar nerespectarea măsurilor de izolare la domiciliu se sancționează cu amendă de la 1.000 la 5.000 de lei”, au transmis reprezentanții IPJ Ialomița.

Acțiunile pe raza județului Ialomița sunt desfășurate permanent pentru verificarea și sancționarea celor care nu respectă normele legale în vigoare impuse în contextul actual.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*