FOTO VIDEO A fost inaugurat noul sediu al Primăriei Scânteia

Primăria comunei Scânteia. FOTO Paul Alexe

A fost atmosferă de sărbătoare în comuna Scânteia cu prilejul inaugurării noului sediu al Primăriei. La eveniment au fost prezenți atât localnici, cât și oameni din administrația publică centrală, cum ar fi președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel și prefectul Constantin Marin. Primarul Georgeta Ilie a povestit că lucrările la sediul Primăriei s-au încheiat după patru ani și că este încântată de rezultatul acestei investiții.

Georgeta Ilie a declarat pentru ILnews, că o instituție publică trebuie să fie decentă și utilă, iar noul sediu al Primăriei Scânteia îndeplinește acum aceste lucruri.

“Mi se pare că o instituție o instituție publică trebuie să fie exact ce am spus și mai devreme decentă, utilă. Acolo era un spațiu destul de mic, nu se putea desfășura o activitate de bună calitate cum se dorește a fi și îmi doresc să fie, colegii mei să aibă și ei un spațiu în care să își poată face actul administrativ așa cum îmi doresc eu să fie. În plus, cetățenii să aibă un loc unde să vină să nu mai sprijine toți pereții cum se întâmpla. Accentuez aceste lucruri ca să se vadă această necesitate a clădirii. Nu este o clădire făcută așa hai să mai facem o clădire să vedeți ce putem noi să facem. Nu. Este o clădire care este utilă și care este pentru locuitorii comunei. Ei să poată veni aici să poată să își obțină un document în mod civilizat”, a spus Georgeta Ilie.

Ea a subliniat că această clădire a fost ridicată cu multe eforturi.

“A durat ceva timp, este foarte adevărat. S-a făcut cu niște eforturi. Nu ne-am grăbit, decât un lucru prost și repede am preferat să îl facem… Iată că a durat patru ani, să fie bine făcut, zic eu, și mă gândesc că așa a ieșit. Îmi place să cred că a ieșit un lucru bine făcut. Nimic nu se poate face de unul singur. E adevărat comunitatea te susține cu ce poate, oamenii vin își achită taxele impozitele, dar dacă nu ești ajutat din afară, nimic nu s ar fi putut face fără sprijin din afară. Toate fondurile acestea trec prin niște mâini. Și atunci cine să te sprijine: Consiliul Județean, Prefectura, ministere. Noi, colegii primari, suntem într-o relație foarte bună, ne consultăm între noi și luăm lucrurile bune de la fiecare”, a subliniat primarul din Scânteia.

Deputatul PSD Ialomița, Raluca Georgiana Dumitrescu, a punctat că nu este de mirare că o femeie a reușit să realizeze acest proiect, dar și altele care sunt în derulare la nivelul comunei.

“Ca de obicei,  comuna Scînteia este performantă și nu numai prin calitatea deosebită a dumneavoastră, a celor care alcătuiesc comunitatea, dar și prin faptele deosebite pe care le-ați făcut de-a lungul timpului din 2012 și până în 2020. Atâta timp, cât împreună cu colegul meu Alexandru Potor am scris

strategiile de dezvoltare pentru grupul de acțiune locală, Scînteia a fost unul dintre principalii noștri parteneri și nu numai în scriere, dar și în aplicare. Cred că la Scînteia sunt implementate cel puțin două proiecte pe administrație publică. Nu este de mirare că o femeie, o doamnă din toate punctele de vedere, a reușit să aducă atâta binecuvântare într-o comunitate deosebită”, a explicat deputatul Raluca Georgiana Dumitrescu.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a punctat că Georgiana Ilie este unul dintre cei mai buni primari ai județului.

“Să nu se supere colegii mei primari prezenți astăzi aici, dar, cu siguranță, Geta este unul dintre cei mai buni primari pe care i-a avut județul Ialomița. Și o spun în cunoștință de cauză. Sunt 10 ani, 10 ani de când împreună cu președintele Ciupercă am luat decizia ca la Scînteia candidatul nostru la vremea respectivă să fie Ilie Georgeta. Nu spun că administrația până atunci nu a fost competentă, dar de la un moment încolo era depășită. Era nevoie de schimbare, era nevoie de o altă viziune”, a povestit Marian Pavel.

De la evenimentul din Scânteia nu a lipsit nici prefectul județului Ialomița, Constantin Marin, care a subliniat că un primar, oricât de bine intenționat ar fi nu poate face de unul singur ca lucrurile să se dezvolte.

“Pentru un sat așa frumos, era păcat să nu avem și o primărie pe măsură. Pe primăriță o avem frumoasă, că nu știi ce e mai frumoasă, Primăria sau primărița la Scânteia. Geta noastră e și deșteaptă. O cunosc de mult pe Geta, că e colega noastră și noi doi întâmplător și eu și președintele Consiliului Județean am fost primari, știm ce se întâmplă aici, știm că nu este ușor, și știm că de unul singur nu poți să faci treabă oricâte proiecte ai scrie, oricâte proiecte ai face și te-ai strădui”, a afirmat Constantin Marin, care a subliniat că sunt importanți atât oamenii din comună, care te susțin, dar și cei de la județ și de la ministere, care ajută la implementarea proiectelor.

De asemenea, fostul președinte al Consiliului Județean Ialomița,  Vasile Ciupercă, consideră că acest nou sediu al Primăriei Scânteia este o bijuterie a comunității.

“Cele mai importante realizări sunt în oameni. Ați ajuns, doamna primar, un concentrator de încredere de multă vreme, iar încrederea este tot ceea ce este mai valoros, de acolo scânteie, din încredere și din nădejde, scânteia după aceea acoperă și împrăștie valorile în care credem speranțele și proiectele.

Doamna primar, ați realizat un lucru care este deasupra oamenilor, este a comunității această bijuterie în care vă îndemn și vă rog să nu aveți odihnă, să fie un loc nu de leneveală, ci un loc de consolidare a energiei și de dorința, de dorința de a face mai mult și de a primit prețuire și respect din partea tot mai multor oameni”, a povestit Vasile Ciupercă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*