Zeci de kilograme de alimente cu probleme, retrase de pe piață de DSVSA Ialomița

Acțiuni de control ale inspectorilor sanitar-veterinari ialomițeni în perioada sărbătorilor pascale. FOTO Pixabay

Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița a înregistrat, în perioada iulie – septembrie, prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente și Furaje și prin sistemul de Asistență și Cooperare Administrativă, 10 notificări de alertă.

Potrivit DSVSA Ialomița, alertele au vizat depășirea limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide, contaminanți, organisme modificate genetic și agenți microbieni, în diferite categorii de produse alimentare. Produsele vizate au fost înghețată origine Franța, tortilla chips origine Germania, coriandru boabe origine Rusia, mărar mărunțit origine Egipt, cafea origine Polonia, pastă tomate origine Italia, ketchup dulce origine România, crenvurști origine Italia, pop-corn origine Spania și semințe de rapiță origine România.

În urma acestora, personalul de specialitate din cadrul instituției a efectuat 61 de controale în unități de tipul supermarket, depozit alimentar, magazin alimentar și unitate fabricare uleiuri.

„Urmare a acțiunilor întreprinse, au fost retrase de la comercializare și distruse 70,3 kilograme de produse alimentare, iar pentru 756,9 tone de semințe de rapiță, cu un conținut de organisme modificate genetic peste limita maximă admisă, s-a stabilit procesarea cu scop tehnic, subprodusele rezultate putând fi utilizate în hrana animalelor asigurându-se respectarea prevederilor legale prind trasabilitatea și etichetarea”, au transmis reprezentanții instituției.

În cazul a trei notificări dintre cele 10 menționate anterior a fost dispusă inițierea procedurii de rechemare de la consumatori a produselor implicate, prin afișare la loc vizibil în unitățile de comercializare a anunțului cu descrierea produsului rechemat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*