Centrele MedEuropa, certificate DEKRA

Centrele MedEuropa, certificate DEKRA

Un act medical de calitate și acordat în siguranță presupune, în această perioadă pandemică, măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Clinicile MedEuropa sunt centre medicale certificate DEKRA pentru implementarea bunelor practici ale ghidurilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2 și a cerințelor locale stipulate de Guvernul României.

Certificatul DEKRA atestă calitatea de „locații de încredere” a Centrelor de Radioterapie MedEuropa, în urma unui audit desfășurat de organismul de acreditare, independent și imparțial, în cele patru clinici MedEuropa din București, Constanța, Oradea și Brașov, în perioada 30.03 – 01.04.2021, audit care a vizat evaluarea următoarelor aspecte:

  • implementarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19;
  • informarea personalului angajat, precum și a clienților;
  • implementarea măsurilor de prevenire în următoarele domenii: recepții, servicii tehnice și de întreținere a clădirilor, curățenie, gestionarea cazurilor COVID-19, controlul furnizorilor de bunuri și a prestatorilor de servicii
  • măsuri specifice aplicabile sectorului.

„Siguranța pacienților și a angajaților MedEuropa reprezintă pentru noi o preocupare constantă. Monitorizăm atent și implementăm constant măsuri care să asigure un mediu adecvat în care să se ofere un act medical performant, cu cele mai bune resurse materiale și umane, în deplină siguranță. Este motivul pentru care am solicitat certificarea DEKRA, un standard care ne confirmă că efortul nostru continuu duce la îndeplinirea obiectivelor de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2”, afirmă dr. Bogdan Angheloiu, director general MedEuropa.

Conform Standardului internațional DEKRA Trusted Facility, auditul a fost realizat prin prezența unei echipe de auditori pentru controlul fiecărui centru MedEuropa, cu verificarea unui set de criterii. Standardul de siguranță DEKRA dezvoltat în Germania are un număr mare de criterii de evaluare a siguranței spațiilor și se acordă numai în urma controalelor în teren, și nu în baza unor documente online, ceea ce face ca întregul proces să fie complet, riguros, corect și de încredere.

Centrul MedEuropa din Constanța oferă bolnavilor de cancer consultații și tratamente prin radioterapie în mod gratuit, cu decontare prin Casa de Asigurări de Sănătate. Unitatea medicală pune la dispoziția pacienților o echipă de specialiști formată din radioterapeuți, fizicieni medicali și asistenți cu experiență în tratarea pacientului oncologic. În plus, pacienții pot beneficia de transport și/sau cazare gratuite, în anumite condiții. Centrul de radioterapie MedEuropa din Constanța este situat pe Strada Ștefăniță Vodă, nr. 30, iar programările se pot efectua printr-un apel la Call Center-ul MedEuropa – 021 9971, unde puteți selecta MedEuropa Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*