Polițiștii ialomițeni la datorie pentru o minivacanță în siguranță

Polițiștii ialomițeni vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure, în siguranță, de sărbătorirea Sfântului Andrei și a Zilei Naționale a României.

Astfel, până în data de 5 decembrie, Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița va acționa pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

„Folosind aproape 70 de autospeciale, în medie, zilnic, aproape 150 de polițiști vor acționa în teren. Peste 110 de polițiști sunt de la structurile de ordine publică, peste 25 sunt polițiști de la rutieră 15 sunt specialiști de la alte structuri”, au precizat reprezentanții IPJ Ialomița.

Polițiștii rutieri vor acționa pe principalele artere județene, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației. Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudini prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu aparate radar pe raza întregului județ.

  • În minivacanță, dacă plecați cu mașina, interesați-vă despre condițiile meteo și alegeți corect ruta. Asigurați-vă că autoturismul funcționează în parametrii optimi, că aveți valabile asigurarea obligatorie (R.C.A.) și inspecția tehnică periodică (I.T.P.)!
  • Nu uitați că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei!
  • Circulați cu viteză adaptată condițiilor din trafic și nu uitați de politețea rutieră. Pentru un plus de siguranță, în mers, măriți distanța dintre vehicule!
  • Și oboseala la volan este una dintre cauzele des întâlnite la producerea accidentelor. Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacție! Așa că, la primele semne de oboseală, întrerupeți deplasarea, parcați vehiculul într-un loc sigur și odihniți-vă.
  • Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea mașinii pe timp de noapte sau pe distanțe mari.
  • Pe autostradă, păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din fața, schimbați banda de circulație doar după ce v-ați asigurat temeinic și ați semnalizat intenția. Sunt interzise: oprirea nejustificată și circulația pe banda de urgență!
  • Le recomandăm pietonilor să traverseze drumul numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță. Este recomandat să evite folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă!
  • Respectați toate regulile de circulație, fie că sunteți pieton sau conducător auto, indiferent de cât de mult vă grăbiți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*