Amenzi de 30.000 de lei, aplicate în urma unor alerte alimentare transmise în județul Ialomița

DSVSA Ialomița

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a desfăşurat în luna noiembrie o serie de activități specifice pentru soluționarea unui număr de nouă alerte alimentare, ce au fost transmise prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje.

Potrivit DSVSA Ialomița, cele nouă alerte impuneau retragerea de pe piață a următoarelor produse:

  • carne de pasăre din Polonia pentru care analizele de laborator au indicat o contaminare cu Salmonella enteritidis, această bacterie făcând parte din grupul agenților zoonotici;
  • pere și grapefruit din Turcia la care s-au identificat reziduuri de pesticide peste limita maximă admisă;
  • cremă de păstrăv ce nu respecta criteriile de siguranță alimentară datorită încărcăturii cu Listeria monocytogenes;
  • înghețată la fabricarea căreia a fost utilizat un ingredient în care a fost detectat oxidul de etilenă.

„Produsele menționate au fost comercializate în județul Ialomița prin intermediul unor depozite, unitățile lanțurilor de supermarketuri dar și magazine alimentare”, au precizat reprezentanții instituției.

În cadrul acestor acțiuni au fost efectuate 45 de verificări, acoperindu-se întreaga arie de distribuție a produselor, ocazie cu care au fost constatate încălcări ale obligațiilor legale privind retragerea și rechemarea produselor neconforme dar și cele ce impun notificarea autorității competente, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 30.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*