Dosar penal și amenzi pentru trei bărbați din Slobozia care aveau în mașină zeci de kilograme de pește fără acte de proveniență

Peștele a fost confoscat de către polițiști. FOTO IPJ Ialomița

Peste 80 de kilograme de scrumbie, crap și somn au fost confiscate de polițiștii ialomițeni, după ce au depistat în trafic un bărbat de 65 de ani, care transporta pe raza comunei Făcăeni pește fără documente de proveniență.

În dimineața de 25 aprilie, în jurul orei 7.00, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, în timp ce acționau pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor pe linie de piscicultură, au oprit în trafic, pe raza comunei Făcăeni, un autoturism condus de un bărbat de 65 de ani din municipiul Slobozia.

În urma verificării autovehiculului, polițiștii au constatat faptul că în interiorul acestuia cât și în portbagaj se află 86 de kilograme de peşte, din speciile scrumbie, somn şi crap, deținute fără documente legale de provenienţă.

Întreaga cantitate de pește a fost confiscată.

De asemenea, atât conducătorul auto, cât și doi bărbați de 36 și 41 de ani, pasageri ai autoturismului, au fost sancţionați contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/2020.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii de „deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit, ori produselor din pește”.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*