Promovabilitate de peste 60 la sută la Bacalaureat în județul Ialomița

Promovabilitate de peste 66 la sută la Bacalaureat în județul Ialomița

Ministerul Educației a publicat luni, 27 iunie, pe site-ul http://bacalaureat.edu.ro/RapoarteJudet.aspx?jud=15, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022. Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web menționată anterior, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților.

Astfel, la nivelul județului Ialomița, din seria curentă și cea anterioară, s-au înscris 1.548 de elevi, 1.416 au fost prezenți, iar 883 au promovat, marcând o rată de 62,36 la sută. Seria anterioară a înregistrat 155 de elevi prezenți (din 187 înscriși) și o proporție de promovare de 24,52 la sută. Din seria curentă, s-au prezentat la examen 1.261 de absolvenți (dintr-un total de 1.361 înscriși), iar 845 dintre aceștia (67,01 la sută) au obținut medii egale sau mai mari de șase.

Rezultatele au fost afișate atât în mediul online, cât și în centrele de examen, cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR).

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) vor fi anunțate în data de 1 iulie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*