FOTO VIDEO Aspirații mari la Slobozia. Primarul Dragoș Soare vrea să aducă orașul la standardele centrelor urbane din vestul Europei: „Disconfortul pe îl îndurăm este un preț mic pentru modernizarea pe care o putem atinge”

Dragoș Soare. FOTO Adrian Boioglu

La concurență cu centre urbane importante din România, orașul Slobozia își schimbă înfățișarea pentru a reda locuitorilor săi bucuria unei vieți sociale vibrante, care să încurajeze spiritul comunității, interacțiunile și experiențele de calitate în spațiul public. Parcuri reabilitate, trotuare refăcute, piste de biciclete amenajate reprezintă o parte din realizările de care administrația publică locală din Slobozia este mândră că poate să le ofere cetățenilor, în speranța că aceștia se vor simți din ce în ce mai bine și mai confortabil în orașul lor.

„În primul rând, trebuie să spunem că prețul pe care îl plătim cu toții pentru a moderniza orașul este disconfortul creat când ne apucăm de treabă. Nu există modernizare fără să ai un șantier înainte de a fi un spațiu modern. Știu că a fost o perioadă grea, am avut o perioadă de pandemie, după criză și apoi, în această perioadă am avut și un șantier în multe locuri din oraș, lucru care a creat disconfort, dar oamenii au înțeles că este un preț mult prea mic pe care îl plătim pentru a avea un oraș modern”, a declarat primarul Municipiului Slobozia, Dragoș Soare.

Actualului edil îi place să privească în perspectivă și mărturisește că privește Slobozia ca pe un oraș cochet, un oraș care se poate dezvolta mult în următorii cinci până la zece ani, cu spații frumos amenajate, cu mobilier urban practic și modern, cu străzi, trotuare, parcuri și spații verzi reabilitate și aduse la standardele momentului. Iar din acel moment, mai crede Dragoș Soare, Slobozia poate concura cu orice oraș din Europa.

„Avem acest curaj să mergem spre a arăta ca un oraș european, un oraș care să concureze cu orașe similare din Austria, din Germania, Spania, Franța și așa mai departe. Chiar dacă decalajul este destul de mare între noi și alte țări europene, eu cred că prin investiții masive și prin corectitudine, prin implicare, putem să avem și noi ce au alții pe afară”, a mai punctat primarul din Slobozia.  

De altfel, sloganul de campanie al liberalului Dragoș Soare „Da, se poate”, a izvorât tocmai din optimismul și ambiția pe care le pune la bătaie pentru a schimba fața orașului, dar mai ales atitudinea cetățenilor față de inima Bărăganului, un mesaj pe care Soare l-a reiterat în repetate rânduri, nu doar în campania electorală.

„Reprezintă un mesaj extrem de profund în sensul în care ne uităm – și vă dau un exemplu foarte simplu, nu mă raportez neapărat la mobilierul urban, pentru că mobilier, pavaje poți avea și doar cu bani. Eu mă refer la starea de spirit. Ne uităm la televizor și vedem că la Cluj este un mare festival și că este un oraș vibrant, că este cel mai mare festival din Europa, unde vin cei mai mari artiști și ne uităm cu jind ce frumos ar fi, dar nu îndrăznim să sperăm la așa ceva.

Considerăm că ei sunt cu mult în fața noastră, că au bani; nu este adevărat. Am demonstrat în ultimii trei ani că și la Slobozia – și nu mă refer doar la festivalul Freeland, pe care îl avem în fiecare an și unde zeci de mii de oameni participă cu multă energie și drag, ci mă refer la tot ce a început să se întâmple după pandemie”, mai spune Soare, făcând referire la investițiile pe care Primăria le-a făcut în reabilitarea infrastructurii urbane.

Pe lângă modernizarea spațiilor, afirmă primarul, există sute de voluntari care se implică pentru modernizarea vieții sociale a urbei. Dragoș Soare a vorbit și despre educația nonformală și despre oamenii care se implică să includă orașul Slobozia în proiecte europene de toate tipurile, care să aducă orașului recunoaștere și să îi facă pe cetățeni mândri de așezarea pe care o numesc acasă. Mai multe decât atât, în acest context, Dragoș Soare afirmă că oamenii reprezintă elementul cel mai de preț care contribuie la modernizarea unui oraș și la ducerea lui într-o ligă superioară a civilizației, în timp ce infrastructura este doar o completare firească și necesară.

„Când omul este bucuros, când omul este fericit, are o viață socială vibrantă, are o calitate a vieții ridicată, aceste lucruri se reflectă și în starea lui de sănătate și în stilul lui de viață, în energia pe care o emană. Acest lucru se reflectă și în faptul că poți atrage și alți oameni să vină să locuiască în Slobizia și, evident, atragi și capital și companii și așa mai departe”, este de părere primarul Dragoș Soare.

Emanciparea mentalului colectiv este cheia dezvoltării unei comunități crede Soare, iar la alegerile de duminică el le recomandă cetățenilor să meargă la vot indiferent de opțiune și intenție. Votul exprimat este o formă de respect de sine și respect pentru comunitate. Ștampila de vot îi oferă cetățeanului puterea de a decide pentru viitorul său, aleșii locali fiind doar instrumentele care să pună în aplicare dorințele oamenilor dintr-o comunitate. Dragoș Soare mărtusește că s-a simțit onorat că la alegerile precedente a fost investit cu încrederea oamenilor din Slobozia și că unica lui speranță este că votanții săi nu au fost dezamăgiți, ba din contră, că au simțit că și-au primit înapoi orașul.

– Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Ialomița
– Executat de SC CityMedia Consulting SRL – portal: www.ilnews.ro
– CUI mandatar financiar coordonator: 21240015

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*