Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli marcată de jandarmii ialomițeni la școala din Bora

Acțiune preventivă a jandarmilor. FOTO Jandarmeria Ialomița

Jandarmii ialomițeni au sărbătorit astăzi, Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli împreună cu elevii claselor V-VIII de la Școala din Bora.

Jandarmii ialomițeni se implică în mod activ în educația tinerilor în spiritul legii și al dialogului, prin intermediul activităților preventiv – educative care sunt derulate de-a lungul anului școlar. În cadrul acestor întâlniri interactive, elevii sunt informați cu privire la formele violenței, care sunt urmările ei și cum pot să solicite sprijin în situația în care sunt martori sau victime ale acesteia.

Astfel, în anul 2023, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au fost efectuate 88 de activități preventive în baza Planului teritorial comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și prevenirea delincvenței juvenile, în cadrul proiectului ”Școala în siguranță”. La aceste activități au participat peste 5000 de elevi.

Astfel de activități vor mai avea loc în perioada următoare, prin întâlniri cu elevii de la diferite instituții de învățământ din județul Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*