Patru persoane, arestate preventiv pentru trafic de droguri în Ialomița și Constanța

Cercetați pentru trafic de droguri

Patru persoane au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe psihoactive noi, activitățile judiciare fiind efectuate de DIICOT Ialomița împreună cu SCCO Ialomița.

Astfel, la data de 19 octombrie, în urma cercetărilor efectuate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, împreună cu procurorii DIICOT Ialomița, au fost reținute, pentru 24 de ore, patru persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri și efectuarea de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul anilor 2021 – 2022, persoanele bănuite, în mod repetat, ar fi deținut și comercializat droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive către consumatori din județele Ialomița și Constanța.

Astfel, pe parcursul anului 2022, în baza aceleiași rezoluții infracționale, un inculpat, aflat în stare de recidivă postexecutorie, a comercializat consumatorilor de pe raza județului Ialomița, produse cu efecte psihoactive. La data de 19 octombrie a fost efectuată o percheziție la domiciliul inculpatului fiind identificate și ridicate mai multe terminale mobile, un cântar electronic de precizie, două arme de tip airsoft, o pungă cu proiectile din plastic de culoare albă și suma de 4.100 de lei.

De asemenea, în cursul anului 2022, doi inculpați, între care există o relație de rudenie, au inițiat și administrat o plantație outdoor de canabis într-un imobil situat pe raza județului Ialomița, unde au cultivat, în vederea comercializării, plante de canabis. Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate în data de 19 octombrie au fost identificate și ridicate aproximativ 140 de grame fragmente de plante de canabis și peste 15 grame de canabis.

Tot pe parcursul anului 2022, în baza aceleiași rezoluții infracționale, un inculpat, aflat în stare de recidivă, a comercializat droguri de risc, canabis, consumatorilor de pe raza județului Ialomița, prin intermediul fiului său, un minor în vârstă de 13 ani.

Cele patru persoane reținute au fost prezentate, ulterior, magistraților din cadrul Tribunalului Ialomița, care și-au însușit propunerea DIICOT Ialomița, emițând pe numele acestora mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*