EXCLUSIV O femeie de 40 de ani din Fetești a murit după ce a născut o fetiță acasă, fără ajutor medical

Echipaj medical al Serviciului de Ambulanță. FOTO ILnews.ro

Trei copii din Fetești au rămas în voia sorții după ce mama lor a murit la scurt timp după ce a născut acasă. Nu se știe din ce motive femeia în vârstă de 40 de ani, care își creștea singură cei doi băieți de 7 și 3 ani, a ales să nască singură și nu a apelat la ajutorul medical.  

În seara zilei de 9 ianuarie, o operatoare a SNUAU 112 a auzit în cască vocea unui băiețel: Alo, mami a murit… După ce a fost localizat apelul și cu ajutorul copilului care sunase, un echipaj medical și unul de poliție au ajuns într-o garsonieră din Fetești. Aici au găsit doi băieți, de 7 și 3 ani, dar și o fetiță nou născută și pe mama acestora, care nu avea semne vitale și nici nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Cei trei copii au fost transportați la spital, unde au și rămas internați până se va stabili ce se va întâmpla cu ei.

Se pare că femeia, în vârstă de 40 de ani, părăsită de soț, a ales să nască singură acasă. A reușit să aducă pe lume o fetiță sănătoasă, i-a tăiat cordonul ombilical, apoi, din cauza hemoragiei interne, a decedat.

Cazul a fost preluat de către Protecția Copilului – DGASPC Ialomița, pentru a se vedea ce se poate face pentru cei trei frați orfani. Se pare că există o bunică din partea mamei, dar care a refuzat să îi ia în plasament, drept pentru care acum se caută alte soluții.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Protecția Copilului Ialomița caută soluții pentru cei trei frați din Fetești în timp ce primăria nu are nici o reacție – Ialomița NEWS
  2. Mama din #Fetești care a decedat după ce a născut singură acasă, a fost condusă pe ultimul drum de către copiii săi – Ialomița NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*