Protecția Copilului Ialomița caută soluții pentru cei trei frați din Fetești

Cei doi frați, Edi și Stelică, așteaptă pe paturile de spital să li se decidă soarta. FOTO Facebook

Cazul celor doi băieței care au asistat în mica garsonieră în care trăiau doar cu mama lor, la venirea pe lume a surorii lor a impresionat întreaga țară, mai puțin administrația publică locală, care încă nu a reacționat în nici un fel la această situație. Protecția Copilului Ialomița urmează a trimite în cursul zilei de marți, 14 ianuarie o echipă pentru a vedea exact situația la fața locului.

Opinia publică este revoltată de situația din Fetești, unde, o femeie în vârstă de 40 de ani, cu un handicap fizic și locomotor, părăsită de bărbat, a ales din motive doar de ea știute și de toți bănuite, să nască acasă. A plătit însă cu viața, reușind să se târască doar până la ușă, cu fetița nou născută în brațe, unde și-a dat suflarea. Ceilalți doi copii ai săi, de 7 și 3 ani, au asistat la toată scena neputincioși, cel mare sunând în cele din urmă la 112.

Acest lucru s-a întâmplat în seara de 9 ianuarie, iar pe 13 ianuarie, cei doi băieți, care cu siguranță au fost traumatizați de întreaga scenă, sunt cazați în Spitalul Municipal Anghel Saligny din Fetești, fără consiliere psihologică și fără o soluție pentru ei.

„Așteptăm o sesizare de la spital, iar cel mai probabil în cursul zilei de mâine (14 ianuarie – n.r.) o echipă se va deplasa acolo pentru a vedea exact care este situația. Vom încerca să găsim cea mai bună soluție pentru copii, să fie dați în asistență maternală toți trei, în primă fază doar băieții. Se vor căuta rudele până la gradul IV pentru a vedea dacă este cineva dispus, apoi prieteni de familie, vecini sau altcineva“, a spus Neculai Badea, Director General Adjunct al DGASPC Ialomița, contactat telefonic de reporterii ILnews.ro

Între timp, oamenii cu suflet au mers la spital, interesându-se de starea copiilor, pentru a vedea dacă îi pot ajuta cu ceva.

„La spital cineva ne-a reproșat ca ne îngrămădim acum să ajutam… Până acum unde am fost..?? Așa este. Dar de unde sa știm noi… când nici cei care ar trebui habar nu au avut ce se întâmplă cu acele suflete ??…și câte or mai fi..“spune o localnică, Dorina Tudor pe un grup de Facebook dedicat locuitorilor din Fetești.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

3 Comments

  1. Buna ziua,
    Sotul meu si cu mine am dori sa inaintam actele de adoptie pt cei 2 frati, cu cine ar trebui sa iau legatura?
    Mentionez ca ne-am mutat recent in comuna Borcea la 14 km de Fetesti.
    Multumesc anticipat!

      • Buna seara!Nu vreau sa descurajez pe nimeni dar…,se pare ca nu este atat de simplu!Fara sa mi dau seama m am implcat putin in caz si am facut ceva sapaturi.Carevasazica…chiar daca sunt multe familii cu intentii bune si vor sa adopte acesti copii ,impreuna ,in timp scurt ,legile din Romania,din pacate nu asa sunt facute!1)Sa ajunga pe o lista ptr adoptii o sa treaca cel putin 2-3 ani .2)In Romania nu familia isi alege copii pe care vor sa ii adopte ci calculatorul!De cea mica nu mai vorbesc caci, va trece mult timp pana va Fi preluata de DGASPC(care inca asteapta sa fie sesizata)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*