Percheziții la o grupare specializată în trafic de droguri. Au fost găsite 22 de pungi din plastic care conțineau canabis

Droguri găsite de pompieri. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii au făcut percheziții la o grupare specializată în trafic de droguri, fiind găsite 22 de pungi din plastic care conțineau canabis.

Potrivit IPJ Ialomița, la data de 29 februarie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Ialomița, au documentat activitatea infracțională a trei persoane, cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc.

“Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2023, trei persoane (membre ale aceleiași familii), dintre care una aflată în executarea unei pedepse privative de libertate, ar fi constituit un grup infracțional organizat având ca scop săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc și ar fi efectuat, în perioada iunie 2023 – februarie 2024, activități de coordonare, colaborare și sprijinire în cadrul grupului, precum și activitățile de deținere, transport și vânzare de droguri de risc (canabis) și mare risc (cocaină), în județul Ialomița.

În realizarea aceleiași rezoluții infracționale, la indicațiile și sub coordonarea celorlalți doi membri ai grupului, o femeie ar fi comercializat cantități de canabis și cocaină, cu 1.700 de lei, la fiecare tranzacție” – IPJ Ialomița.

În urma unei percheziții domiciliare efectuate, la data de 29 februarie a.c., în comuna Misleanu, au fost descoperite și ridicate 22 de pungi din plastic transparent conținând aproximativ 2,4 kilograme de canabis,  44.950 de lei, înscrisuri cu valoare probatorie, precum și alte mijloace de probă.

Cu privire la femeia cercetată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Ialomița au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, având în vedere vârsta înaintată a acesteia (87 de ani) și starea de sănătate specifică etății.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Biroului Tehnic Criminalistic al D.I.I.C.O.T.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul unui echipaj al grupei canine din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, cu un câine specializat în depistarea substanțelor stupefiante și de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*