Bărbat din Slobozia, cercetat penal după ce a fost prins pescuind ilegal cu plase monofilament

Sute de amenzi aplicate de polițiștii ialomițeni în urma unor controale pe linie de piscicultură. FOTO cu rol ilustrativ

Un bărbat din Slobozia s-a ales cu dosar de cercetare penală după ce a fost prins în urma unui flagrant în timp ce scotea dintr-un lac piscicol plase monofilament încărcate cu pește. Peste 150 de kilograme de pește din speciile novac și sânger au fost ulterior eliberate în mediul acvatic.

Potrivit IPJ Ialomița, polițiștii din Slobozia au fost sesizați miercuri noapte, în jurul orei 23.30, prin apel de urgență 112 de administratorul unui lac piscicol din apropierea municipiului Slobozia, cu privire la faptul că a observat o barcă necunoscută în zona bălții.

„Polițiștii care s-au deplasat la locul sesizării au surprins în flagrant un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din municipiul Slobozia, în timp ce scotea din apă plasele cu pește, de asemenea au fost identificate pe mal o barcă pneumatică, vâsle și o pompă”, au transmis reprezentanți ai IPJ Ialomița.

În urma cântăririi peștelui au rezultat aproximativ 150 de kilograme, din specia novac și sânger, întreaga cantitate fiind returnată administratorului bălții în vederea eliberării în mediul natural acvatic.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, „pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate” și „deținerea sau utilizarea de plasă tip monofilament”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*