Numărul deceselor din județul Ialomița a persoanelor confirmate cu Covid-19 este în creștere

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Slobozia. FOTO Adrian Boioglu
Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Slobozia. FOTO Adrian Boioglu

Ultimele două persoane decedate și în organismul cărora a fost identificat coronavirusul Covid-19 nu au avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut sau identificat cu vreo persoană caz confirmat, potrivit autorităților.

Este vorba de cazurile 52 și 70 comunicate de Grupul de Comunicare Strategică.

Primul, nr, 52 este un bărbat în vârstă de 52 de ani, din județul Ialomița. Acesta s-a prezentat la UPU Slobozia în data de 29 martie când i s-au recoltat probe biologice pentru Covid-19 care au fost testate la INBI Matei Balș. Pacientul a decedat în aceiași zi, iar pe 30 martie a venit și confirmarea infectării cu Covid-19. Nu avea  medic de familie și nici aparținători și din acest motiv nu se cunosc antecedentele patologice ale bolnavului.

Cel de-al doilea, decesul nr. 70, este o femeie în vârstă de 60 ani, din județul Ialomița. Pacienta suferea de insuficiență renală cronică, dializată, cu HTA si hepatită cronică cu virus B. În data de 23 martie a început să facă febră, frisoane și cefalee, iar pe 25 martie a fost internată în Secția Nefrologie ATI a Spitalului Municipal Slobozia.

Au fost recoltate probe pentru Covid-19 în data de 26 martie, rezultatul fiind confirmat pozitiv în data de 28 martie. Aceasta a decedat în cursul zilei de 31 martie. Potrivit oficialilor, pacienta nu a avut istoric de călătorie și nici contact recunoscut cu caz confirmat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*