FOTO VIDEO Slobozia este gazda Turneului de calificare al Campionatului European de tenis pentru echipe naționale 14&UNDER (F)

Turneu de tenis la Slobozia. FOTO Paul Alexe

Eveniment sportiv de elită la Slobozia! În perioada 26-28 iunie, pe terenurile bazei sportive Ten Con Slobozia, va avea loc Turneul de calificare – Zona D al Campionatului European de tenis, competiție rezervată echipelor naționale feminine 14&UNDER. La startul turneului de la Slobozia se vor afla cele mai valoroase tinere tenismane din opt țări: Bosnia&Herțegovina, Grecia, Marea Britanie, Portugalia, Slovenia, Suedia, Ucraina și România. Slobozia se înscrie astfel pe o listă de elită a organizatorilor unor astfel de turnee, alături de Rakovnik (Cehia, zona A), Bremen (Germania, B) și Pszczyna (Polonia, C). Din fiecare zonă, se califică la turneul final primele două clasate.

„Este un eveniment sportiv finanțat, în mare măsură, din bugetul Consiliului Județean Ialomița, prin Programul „Promovarea sportului de performanță”. (…) Ne dorim cu toții ca ai noștri copii să facă mișcare, ne dorim cu toții să avem o activitate sportivă, și ne aducem aminte, din când în când, ce înseamnă activitate sportivă, când un tânăr de 17 ani ne-a făcut mândri în toată lumea. Acum ne-am adus aminte de natație și… Numai că, în momentul în care există oameni cu inițiativă, oameni care doresc să facă ceva în domeniul de activitate în care ei au activat, este normal să-și găsească și sursa de finanțare”, a explicat implicarea Consiliului Județean Ialomița, președintele Marian Pavel, în cadrul unei conferințe de presă. 

La turneul zonal de la Slobozia, echipa României este principală favorită, dacă privim clasamentele individuale ale componentelor celor opt echipe. Astfel, din echipa condusă de căpitanul nejucător Lucian Popa, fac parte Alexia Ioana Tatu (nr.6 Tennis Europe Ranking U14, cea mai bine clasată dintre toate sportivele prezente la turneu), Giulia Safina Popa (nr.18 TER U14) și Maia Ilinca Burcescu (nr.47 TER U14).

„Clubul Sportiv Satori este implicat în organizarea acestui turneu de cinci ediții și mulțumim Tennis Europe pentru că ne-a acordat această încredere. Este un turneu în care, de doi ani, o parte din finanțare este prin Consiliul Județean Ialomița, alături de ceilalți parteneri pe care îi avem. Tennis Europe ne-a dat licența de organizare a turneului, iar noi ne facem datoria aducând la aceiași masă autoritatea publică locală, autoritatea județeană, alături de partenerii clubului Satori, împreună asigurând finanțarea unui estfel de eveniment, care se ridică la costuri ce depășesc 20.000 de euro. În toate aceste cinci ediții, am avut alături partenerii de la baza sportivă Ten Con Slobozia, o bază de elită pentru tenisul din România, un organizator de 30 de ani de competiții. Pentru mine este o mare bucurie că putem pune umărul la creșterea performanței sportive a tinerilor sportivi români”, a declarat, la rândul său, Cristian Ursu, președintele CS Satori Art și organizator al turneului.

Ședința tehnică a turneului de calificare de la Slobozia este programată sâmbătă, 25 iunie, iar primele meciuri sunt programate pentru duminică, 26 iunie, după festivitatea de deschidere, programată la ora 09.30.  Meciurile vor fi transmise pe un canal YouTube dedicat.

Competiția este organizată de CS Satori Art Slobozia, organizator licențiat Tennis Europe, cu sprijinul partenerilor: Federația Română de Tenis, Consiliul Județean Ialomița, Primăria Slobozia, Premier Con SRL, Agro Oil Service SRL, Ampa Agri SRL și Ten Con Slobozia, care pune la dispoziție baza sportivă.

Prezentarea echipei României

Alexia Ioana TATU

  • data nașterii: 20.08.2008, Buzău
  • legitimată la CS Ten Club Tenis Buzău
  • #1 FRT U14 și #6 Tennis Europe U14
  • locul 3 la ultima ediție a CN U14 (București)

Giulia Safina POPA   

  • data nașterii: 09.11.2009, Oradea
  • legitimată la CSM Oradea
  • #3 FRT U14 și #18 Tennis Europe U14
  • vicecampioană națională la ultima ediție a CN U14 (București)

Maia Ilinca BURCESCU

  • data nașterii: 26.11.2009, București
  • legitimată la CS Dinamo București
  • #2 FRT U14 și #47 Tennis Europe U14
  • campioană națională la ultima ediție a CN U14 (București)

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*