Jandarmii ialomițeni au intervenit pentru îndepărtarea șerpilor sau câinilor periculoși, în minivacanța de Rusalii

FOTO: IJJ Ialomița

Jandarmii ialomițeni au asigurat intervenția la 21 evenimente semnalate prin sistemul unic de urgență 112 sau prin alte mijloace, 5 dintre ele fiind pentru intervenții la atacuri canine, iar 2 pentru eliminarea pericolului provocat de reptile, în minivacanța de Rusalii.

Astfel, luni, 5 iunie, jandarmii au intervenit pentru capturarea unui șarpe de aproximativ 1 metru, care se afla la motorul unei mașini în zona gării din municipiul Fetești. Șarpele a fost eliberat în mediul său natural.

Întrucât s-au înmulțit intervențiile în cazul atacurilor produse de câini, jandarmii reamintesc cetățenilor faptul că neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietar sau de deținătorul temporar asupra unei persoane, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, conform Ordonanței de urgență nr. 55 din 2002.

În perioada 1-5 iunie au fost aplicate 36 sancțiuni contravenționale, valoarea lor depășind 10.000 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. Misiunile executate independent și împreună cu polițiștii ialomițeni, s-au finalizat cu constatarea a 5 infracțiuni independente și 2 infracțiuni în cooperare. Totodată au fost legitimate peste 200 de persoane.

Cu ocazia Zilei Copilului jandarmii ialomițeni au fost prezenți, alături de colegii polițiști și pompieri, în Slobozia, Fetești și Țăndărei, unde au fost organizate exerciții demonstrative, ateliere de  tehnică și echipamente de intervenție, jocuri și concursuri pentru copii.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*