Percheziții la persoane bănuite de producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal. Au fost ridicați peste 19.000 de litri de produs petrolier

Percheziții în județul Ialomița. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au pus în aplicare, la data de 30 ianuarie, 4 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competenă.

Potrivit IPJ Ialomița, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024, persoanele bănuite ar fi achiziționat, prin diferite moduri de operare, produse petroliere fără documente legale de proveniență și ar fi utilizat aceste produse pentru alimentarea unor autocamioane de transport marfă, care aparțin unor societăți comerciale.

Astfel, la data de 30 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară pe raza comunelor Movilița și Roșiori din județelul Ialomița și în municipiul București.

Cu ocazia desfășurării descinderilor, polițiștii au indisponibilizat 19.400 de litri de produs petrolier și au ridicat în vederea continuării cercetărilor suma de 64.800 lei, precum și documente contabile privind operațiunile comerciale derulate.

Activitatea a beneficiat de suportul reprezentanților Direcției Regionale Vamale București.

În cauză se continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale și a tuturor persoanelor implicate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*