Slobozia participă pentru prima dată la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice

Municipiul Slobozia intră pe harta participanților la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice, eveniment organizat pentru prima dată pe 13 octombrie 2018 pentru a promova colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice din întreaga lume. Primăria Slobozia, împreună cu Asociația RoRec și cu partenerii locali de colectare, încurajează cetățenii să se alăture acestei inițiative europene și să participe activ la campania din perioada 28 septembrie – 26 octombrie.

Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea.

„În ultimii 5 ani, rata de producere a deșeurilor electrice a crescut cu 21 la sută. Este esențial să înțelegem că deșeurile electrice reprezintă un flux care ridică o provocare din ce în ce mai mare: numărul de dispozitive electrice și electronice este în continuă creștere, precum și nevoia de materiale necesare pentru fabricarea produselor”, spun reprezentanții WEEE Forum.

Prin implicarea în acest proiect, Slobozia își dovedește interesul pentru protecția mediului înconjurător și necesitatea colectării selective a acestor deșeuri. Adună aparatele electrice defecte sau pe care nu le mai folosești, dar pe care continui să le ții în casă și sună pentru preluarea lor.

În intervalul 28 septembrie -25 octombrie 2020, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la TelVerde 0800 444 800, un serviciu gratuit, apelabil de luni până sâmbătă, între orele 9-17.

În data de 26 octombrie, la Primăria Slobozia, începând cu ora 15.30, va avea loc o Tombolă pentru toți deponenții din campanie! Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Premiile sunt: 2 x mixer,2 x cafetieră, 2 x blender, 2 x set nivelă, 2 x trusă accesorii scule.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*