Inspectorii fiscali ialomițeni descoperă sume suplimentare de 5,28 milioane de lei în urma inspecțiilor din luna mai

Mai mulți bani. FOTO Adrian Boioglu
Mai mulți bani. FOTO Adrian Boioglu

Inspectorii din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Ialomița au încheiat cu succes în luna mai o serie de inspecții și verificări, descoperind sume suplimentare de 5,28 milioane de lei în obligații fiscale neachitate.

Potrivit raportului emis de AJFP Ialomița, inspectorii au efectuat un număr de 29 de inspecții fiscale, dintre care 18 au vizat contribuabili persoane juridice și 11 contribuabili persoane fizice. În plus, au fost realizate șase controale inopinate la contribuabilii persoane juridice și 22 de verificări documentare, dintre care șase la persoane juridice și 16 la persoane fizice.

Rezultatele acestor acțiuni de control au condus la stabilirea unor obligații suplimentare în valoare de 5,28 milioane de lei. Dintre acestea, contribuabilii persoane juridice au fost responsabili pentru suma de 5,27 milioane de lei, în timp ce contribuabilii persoane fizice au fost implicați în sume în valoare de 11,79 mii de lei.

Analizând ponderea impozitelor în totalul obligațiilor suplimentare stabilite, se constată că TVA-ul deține o pondere majoră de 70,3 la sută, urmat de impozitul pe profit cu o pondere de 28,72 la sută. Alte impozite și taxe, precum impozitul pe dividende, impozitul pe venit din alte surse și impozitul pe venit microîntreprindere, înregistrează o pondere de 0,98 la sută.

Principalele acțiuni întreprinse de structurile de inspecție fiscală în luna mai au vizat creșterea gradului de conformare voluntară a contribuabililor la declararea și plata obligațiilor fiscale. În acest sens, controalele inopinate au fost utilizate pentru a încuraja respectarea normelor fiscale. De asemenea, s-au efectuat inspecții fiscale pentru a verifica legalitatea și conformitatea declarațiilor fiscale, precum și corectitudinea îndeplinirii obligațiilor fiscale de către contribuabili.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*