Grupare specializată în furturi, care acționa în Slobozia, Amara, Ciulnița și Perieți, destructurată  

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, au destructurat o grupare infracțională, specializată în furturi, care acționa în localitățile Slobozia, Amara, Ciulnița și Perieți.

Astfel, în cursul anului 2023, mai multe persoane s-ar fi constituit într-o grupare infracțională, specializată în infracțiuni de furt din societăți comerciale, dezvoltând conexiuni infracționale, relații ierarhice și evoluând constant la nivel organizatoric, în vederea săvârșirii infracțiunilor.

La datele de 19 martie, respectiv 26 martie, în vederea probării activității infracționale și pentru individualizarea participației penale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, au fost puse în executare 16 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de infracțiuni de furturi din societăți comerciale și furturi de animale din ferme și gospodării.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe articole vestimentare, o autoutilitară și terminale mobile.

De asemenea, au fost puse în executare 7 mandate de aducere, vizând membrii grupării și persoane despre care au fost obținute date că ar deține bunuri provenite din săvârșirea infracțiunilor investigate.

În urma probatoriului administrat, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore față de 3 persoane bănuite pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, acestea urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Cei 3 bărbați reținuți au fost introduși în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.

Întreaga activitate a beneficiat de suportul tehnic de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română

În cadrul perchezițiilor au participat și efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub coordonarea directă a procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă..

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*