Peste cinci ore au luptat pompierii militari ialomițeni pentru lichidarea a două incendii de vegetație uscată

Incendii de vegetație uscată în cartierul Bora din Slobozia. FOTO ISU Ialomița

Pompierii militari ialomițeni au fost solicitați să intervină marți, 24 august, în jurul orei 13.15, la un incendiu de vegetație uscată, izbucnit între cartierul Bora din municipiul Slobozia și comuna Ciulnița.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, la fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stins incendii cu apă și spumă, o autospecială de tip cisternă, două autospeciale de primă intervenție și comandă, încadrate de trei ofițeri,18 subofițeri și doi elevi. Din cauza extinderii rapide a incendiului pe o suprafață din ce în ce mai mare, au fost solicitate, în sprijin și două autospeciale de stins incendii cu apă și spumă din cadrul ISU Călărași.

O oră mai târziu, pompierii militari ialomițeni au fost solicitați să intervină la un alt incendiu de vegetație uscată, izbucnit la ieșirea din cartierul Bora, în zona fostului CAP. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stins incendii cu apă și spumă, încadrată cu cinci subofițeri, iar în sprijin a s-a deplasat și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Forțele de intervenție au fost sprijinite de autoritățile locale ale comunei Ciulnița cu cinci utilaje, patru tractoare și o cisternă, DADP Slobozia venind în sprijin cu alte patru utilaje și patru lucrători cu drujbe, contribuind astfel la o intervenție promptă pentru lichidarea incendiului.

În jurul orei 18.20, incendiile au fost lichidate, iar forțele de intervenție s-au retras din dispozitiv. Cauza probabilă a izbucnirii incendiilor este căldură solară directă concentrată sau reflectată de obiecte, cunoscut în limbajul popular ca „efect de lupă”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*