Evenimente private întrerupte de polițiștii ialomițeni: totalul amenzilor aplicate se ridică la aproape 20.000 de lei

Polițiștii ialomițeni au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor privind combaterea efectelor pandemiei COVID-19. FOTO IPJ Ialomița

Polițiștii ialomițeni au continuat și sâmbătă activitățile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„Activitățile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au loc în sistem integrat și au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, dar și mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19”, au precizat reprezentanții IPJ Ialomița.

Astfel, polițiștii ialomițeni au derulat pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 31 de societăți comerciale și 31 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 153 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 30.750 de lei.

Spre exemplu, polițiștii din cadrul Secției 2 Rurală Grivița s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în incinta unei unități de alimentație publică de pe raza comunei se aflau 14 persoane.

„Pentru că persoanele în cauză nu respectau regulile de distanțare socială, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 12.500 de lei. Totodată, pentru nerespectarea Legii 55/2020, administratorul unității economice a fost sancționat contravențional cu amendă 2.500 lei. Întrucât două dintre persoanele identificate derulau activități de jocuri de noroc, au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea Legii 61/1991, cu amenzi în valoare de 2.000 de lei, iar suma de 940 de lei folosită de aceștia a fost ridicată în vederea confiscării”, au precizat sursele citate.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, 19 decembrie, polițiștii din Slobozia s-au sesizat din oficiu după ce în locuința unui bărbat din localitate avea loc o petrecere privată, fără a se respecta măsurile de distanțare socială.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au fost identificate 10 persoane care nu respectă măsurile de distanțare socială, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 2.500 de lei, conform Legii 55 din 2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*