Consiliul Județean Ialomița reintroduce în circuitul economic bunurile imobile ce compun fostul „Aerodrom Alexeni”

Consiliul Judeţean Ialomița scoate la licitație publică o serie de bunuri pentru realizarea proiectului de amenajare și funcționalizare a aeroportului Alexeni

Județul Ialomița deține în domeniul public bunurile imobile ce au compus fostul „Aerodrom Alexeni”, constând în teren arabil și construcții, identificate cu numerele cadastrale și numerele de carte funciară – 247 – CF 20213, 248- CF 20211, 250-CF 20212, 251-CF 20214. Aceste bunuri pot fi exploatate în vederea obținerii unor venituri cât mai mari și diverse de către unitatea administrative teritorială Județul Ialomița, precum și atingerea obiectivelor prevăzute în Strategia de dezvoltare a Județului Ialomița pentru perioada 2022 – 2027,

Fostul „Aerodrom Alexeni” se află dispus la 6 kilometri est de orașul Urziceni și 3 kilometri nord-est de comuna Alexeni, capul de sud-est al pistei fiind la 1,7 kilometri nord de calea ferată și șoseaua Urziceni-Slobozia și 2,2 kilometri de râul Ialomița și îi corespund coordonatele de 44°42’35″ latitudine nordică și 26°43’21″ longitudine estică. Altitudinea fostului aerodrom față de nivelul mării este de 64 metri, iar dimensiunile lui sunt de 3000 x 1500 metri. Este prevăzut cu o pistă betonată, ce are dimensiunile de 2500 x 80 metri și una naturală de 2500 x 100 metri, având zonele de siguranță de la capetele pistei nivelate și înierbate pe o lungime de 500 metri și arate pe o lungime de 300 metri.

Terenul, în suprafață de 347,7177 de hectare este racordat prin intermediul străzii Unității la Drumul Național 2A (Urziceni-Slobozia) și la intravilanul comunei Alexeni (2 km). De asemenea, terenul era racordat la rețeaua de căi ferate, linia este în prezent dezafectată.

Utilitățile zonei: curent electric, canalizare tip decantoare, apa de la puțuri proprii comuna Alexeni, capul de sud-est al pistei fiind la 1,7 kilometri nord de calea ferată și șoseaua Urziceni-Slobozia și 2,2 kilometri de râul Ialomița și îi corespund coordonatele de 44°42’35″ latitudine nordică și 26°43’21″ longitudine estică.

Consiliul Județean Ialomița dorește introducerea în circuitul economic a bunurilor imobile ce compun fostul „Aerodrom Alexeni” și aduce la cunoștința publicului interesat intenția de a realiza un plan de sistematizare și refuncționalizare a acestor imobile în vederea dezvoltării economico-sociale a zonei

Aducem la cunoștința instituțiilor publice și/ sau persoanelor juridice interesate asupra intenției Consiliului Județean Ialomița de a dezvolta în această locație activității de:

  • Transport aerian de mărfuri și persoane
  • Cercetare în domeniul aviatic și aeroportuar
  • Mentenanță echipamente avioane
  • Simulatoare de zbor și centre de instruire piloți
  • Centre logistice
  • Alte activități conexe în domeniul aeroportuar

Invităm instituțiile publice și/ sau persoane juridice interesate să se adreseze Consiliului Județean Ialomița pentru o vizită la fața locului până la data de 09.09.2022.

Cei interesați vor transmite electronic ( email: cji@cicnet.ro / dap@cicnet.ro) o scrisoare de intenție până la data de 16.09.2022 în care să precizeze eventualele obiective de investiții pe care doresc să le realizeze cu detalierea următoarelor :

  • Valoarea estimată a investiției
  • Suprafața de teren necesară
  • Amplasamentul propus
  • Orice alte detalii pe care le consideră necesare

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*