CNSU dispune reducere perioadelor de carantină

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis că începând de sâmbătă, 08 ianuarie, vor fi reduse perioadele de carantină.

Astfel, s-a decis reducerea perioadei de carantină de la 14 la cinci zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile și de la 14 la 10 zile pentru persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

De asemenea, s-a mai dispus introducerea măsurii carantinei cu privire la contacții direcți ai persoanelor confirmate pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu duratele de cinci zile pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile, respectiv 10 zile pentru persoanele nevaccinate și care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

Este introdusă o excepție de la carantină pentru personalul navigant maritim român și personalul care lucrează pe platformele fixe și mobile de extracție petrol și gaze in zona exclusiva economică a României.

Reducerea duratei carantinei instituită prin decizii emise anterior intrării în vigoare a prezentei hotărâri și aplicarea termenelor din Hotărârea numărul 2/2022.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*