Acțiuni preventive ale polițiștilor ialomițeni pe linia transportului feroviar

Acțiuni preventive ale polițiștilor ialomițeni pe linia transportului feroviar. FOTO: IPJ Ialomița

Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Transporturi Ialomița, cu sprijinul polițiștilor Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului Siguranță Școlară au desfășurat, în dimineața zilei de joi, 11 mai, activități informative de prevenire a victimizării persoanelor, fie prin săvârșirea de infracțiuni, fie prin electrocutare sau alte accidente, în stația CF Slobozia Veche și la Liceul Pedagogic „Matei Basarab” din municipiul Slobozia.

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomandări privind respectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată, interdicția prezenței persoanelor în gabaritul liniilor de cale ferată sau în zona de siguranță a căii ferate în alte condiții decât cele prevăzute de lege, dar și pentru prevenirea faptelor împotriva patrimoniului.

Cu această ocazie au fost distribuite pliante informative, polițiștii discutând cu elevii și cu persoanele prezente în zona stației CFR despre cum pot fi prevenite infracțiunile contra persoanei și faptele cu violență. Totodată, persoanelor prezente în gară le-au fost reamintite riscurile accidentelor prin electrocutare.

Pentru prevenirea furturilor, polițiștii ialomițeni vă recomandă:

  • Când așteptați trenul, autobuzul sau alt mijloc de transport în comun în stații aglomerate, fiți vigilenți și atenți față de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră.
  • Evitați să citiți în mijloacele de transport în comun, deoarece atenția vă este diminuată și puteți deveni cu ușurință victimele hoților de buzunare.
  • Poziționați poșeta sau geanta în fața dumneavoastră, iar dacă este posibil, între corp și un element fix al mijlocului de transport.
  • Dacă vă așezați pe scaun, țineți bagajele în brațe, în nici un caz spre exterior ori spre vecinul de scaun. Când poziția unui călător vă impune să vă îndepărtați de bagaje sau să vă schimbați poziția, evitați-l și acordați atenție bunurilor dumneavoastră.
  • Nu purtați portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor. Acesta este vulnerabil la urcarea și coborârea din mijloacele de transport în comun.
  • Nu purtați bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile și cel mai des vizate de către hoți.
  • Nu discutați cu persoanele necunoscute despre situația dumneavoastră personală, familie, bunuri și valori deținute!
  • Nu comunicați date despre plecările pe perioade lungi de acasă în conversațiile cu alte persoane sau pe rețele de socializare!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*