Un adolescent care a furat o mașină din Fetești și a provocat un accident în Constanța, prins numai după utilizarea armamentului din dotare de către polițiști

Mașină de poliție. FOTO ILnews.ro

Un adolescent în vârstă de 15 ani, din județul Ialomița, s-a ales cu un dosar de cercetare penală după ce a provocat un accident rutier în județul Constanța, în timp ce conducea o mașină furată, iar apoi a fugit de la locul faptei. Pentru prinderea lui, polițiștii constănțeni au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare.

Potrivit IPJ Constanța, polițiști ai Serviciului Rutier au fost sesizați miercuri, 12 octombrie, în jurul orei 17.00, cu privire la faptul că pe DN 2A s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, iar conducătorul auto vinovat a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organelor de poliție.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între două autoturisme, dintre care unul a părăsit locul faptei. Echipajele de poliție au observat autoturismul în cauză circulând pe DN 2A și au plecat imediat în urmărirea acestuia.

„Conducătorul auto nu a oprit la semnalele polițiștilor, ci și-a continuat deplasarea, conducând pe sensul opus de mers, punând în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. După aproximativ doi kilometri, după efectuarea somațiilor legale în mod repetat, unul dintre polițiști a folosit armamentul din dotare, efectuând două focuri de armă în plan vertical, fără a produce pagube”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Adolescentul a fost apoi imobilizat, iar în urma verificărilor s-a stabilit că este vorba despre un minor, de 15 ani, din județul Ialomița, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, în urma cercetărilor s-a constatat faptul că acesta a furat autoturismul în cauză, din municipiul Fetești, județul Ialomița. Ulterior, el a alimentat într-o benzinărie de unde a plecat fără să plătească, iar apoi s-a deplasat în județul Constanța, fără a avea o destinație anume.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și furt calificat. Adolescentul a fost predat polițiștilor din cadrul IPJ Ialomița, în vederea continuării cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*