Acțiunea „Pomi de Crăciun”, desfășurată de poliţiştii ialomițeni în Slobozia

Acțiunea „Pomi de Crăciun", desfășurată de poliţiştii ialomițeni în Slobozia. FOTO: Pixabay

Polițiștii Ialomițeni de ordine publică și investigare a criminalității economice au organizat, sâmbătă, 19 decembrie, o acțiune de combatere transportului și comercializării brazilor de Crăciun, acționând în piețe și pe principalele artere din municipiul Slobozia.

În cadrul acțiunii au fost instituite filtre rutiere care au vizat controlul circulației materialului lemnos, pentru a se stabili dacă sunt respectate prevederile legale în vigoare și pentru verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.

Polițiștii intensifică, premergător sărbătorilor de iarnă, acțiunile pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul tăierii, transportului și comercializării de materiale lemnoase și a pomilor de Crăciun.

Pentru prevenirea comiterii unor fapte care contravin legislației din domeniul silvic, în ceea ce privește recoltarea, transportul și comercializarea pomilor de Crăciun, polițiștii fac următoarele precizări:

  • transportul pomilor de Crăciun se realizează doar în baza avizelor de însoțire cu regim silvic;
  • încălcarea legislației silvice care reglementează expedierea, transportul și comerțul cu pomi de Crăciun constituie contravenții silvice prevăzute de Legea 171/2010, iar complementar se dispune confiscarea pomilor de Crăciun.

Activitățile continuă și în perioada următoare, sens în care se acționează atât pe căile rutiere, prin instituirea de filtre, în vederea verificării legalității transporturilor de pomi de Crăciun cât și în fondul forestier și în locurile de comercializare a acestora.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*