38 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD Ialomița în ultimele 72 de ore

Echipaj SMURD. FOTO cu rol ilustrativ

Stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, acordarea de prim ajutor și intervenția în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele  46 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (10- 12.11.2023).

La nivel județean, 38 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

În data de 11 noiembrie 2023, în jurul orei 01:00, un echipaj de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au fost solicitate să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui accident rutier, produs pe raza localității Buești, în care a fost implicat un autoturism, ce a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. La locul evenimentului, echipajele au găsit o victimă inconștientă (persoană de sex masculin, cu vârsta de aproximativ 30 de ani), care, din păcate, prezenta leziuni incompatibile cu viața, fiind declarată decedată. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul solicitării.

Tot în data de 11 noiembrie, salvatorii din cadrul Stației de pompieri Fetești au intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Fetești, în care a fost implicat un autoturism. Șoferul autoturismului a fost monitorizat de către echipajul medical aflat la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acestuia la spital.

Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier, produs pe raza localității Axintele, în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă. La locul solicitării au fost alocate o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma impactului au rezultat două victime, conștiente și cooperante, cărora li s-a acordat primul ajutor medical calificat, ulterior nefiind necesar transportul acestora la spital.

În perioada de referință, două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Coșereni, în care a fost implicat un autoturism, ce a lovit un parapet. În urma coliziunii a rezultat o victimă, conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a fost evaluată de către echipajul medical aflat la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la unitatea spitalicească.

Salvatorii ialomițeni au fost solicitați să asigure măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și măsurile de acordare a primului ajutor medical calificat pe timpul desfășurării ceremoniilor religioase organizate în municipiului Slobozia, în contextul procesiunii cu Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Sihăstria Râșcani.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 2 incendii înregistrate la nivel județean .

În data de 11 noiembrie 2023, în jurul orei 19:30, Stația de pompieri Fetești a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă pentru lichidarea unui incendiu, produs la un stâlp de iluminat stradal, în municipiul Fetești. În urma evenimentului a ars învelișul de plastic al unui cablu electric, pe o distanță de aproximativ 1 metru liniar. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.

Patru echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru limitarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, produs în incinta unui motel, din orașul Amara. La fața locului au fost alocate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. În urma evenimentului a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați și a fost deteriorată izolația termică a locației pe o suprafață de aproximativ 10 metri pătrați.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.

Din fericire nu au fost surprinse victime.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*