Zeci de misiuni executate de pompierii ialomițeni la sfârșitul săptămânii trecute

Zeci de misiuni executate de pompieri la sfârșitul săptămânii trecute. FOTO: ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea sau înlăturarea efectelor meteorologice manifestate la nivelul județului reprezintă doar câteva exemple dintre cele 62 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore. La nivel județean, 38 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

În data de 17 septembrie, două echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei au intervenit la un accident rutier, produs în localitatea Movila, în care au fost implicate două autoturisme, în urma căruia a rezultat o victimă conștientă, cooperantă și neîncarcerată. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, victima a refuzat transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul solicitării.

Tot în data de 17 septembrie, două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Urziceni, în care au fost implicate două autoturisme, în urma căruia au rezultat două victime conștiente, cooperante și neîncarcerate. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea asistenței medicale de urgență la locul evenimentului, victimele au refuzat transportul la spital.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul solicitării.

În perioada de referință, salvatorii ialomițeni au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier, produs pe raza localității Bucu, în care a fost implicat un autotren ce transporta ovine. Acesta a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a fost evaluată și monitorizată la locul solicitării, ulterior fiind preluată și transportată la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Din totalul celor 504 ovine transportate, 168 au fost găsite decedate.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

De asemenea, în data de 18 septembrie, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier, produs pe raza localității Maia, în care au fost implicate două autoturisme, în urma căruia au rezultat 3 victime conștiente, cooperante și neîncarcerate. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, una dintre victime a fost preluată și transportată la Spitalul Municipal Urziceni, iar celelalte două au refuzat transportul la spital.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul solicitării.

În data de 18 septembrie, două echipaje de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui accident rutier, pe raza localității Maia, în care au fost implicate un autoturism și două atelaje hipo. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă conștientă, cooperantă și neîncarcerată, care a fost monitorizată și evaluată la locul solicitării, ulterior nefiind necesar transportul acesteia la spital.

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea carosabilului.

Altă intervenție soldată cu victime a avut loc duminică, în jurul orei 22:20, când salvatorii ialomițeni au intervenit la un accident rutier, produs pe raza localității Gheorghe Doja, în care au fost implicate un autoturism și un atelaj hipo. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat două victime conștiente, cooperante și neîncarcerate. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, victimele au fost preluate și transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia..

Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul solicitării, precum și sablarea părții carosabil.

În urma fenomenelor meteorologice generate de codul galben emis la nivelul județului Ialomița, echipajele operative au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative generate de vreme. Cu efort susținut, pompierii militari au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru:

  • degajarea unor copaci căzuți pe autoturismele parcate în apropiere, dar și pe partea carosabilă, în trei zone din municipiul Slobozia;
  • degajarea unui copac căzut pe carosabil, în orașul Țăndărei;
  • degajarea unui copac căzut pe carosabil, în municipiul Fetești;

Pompierii militari ialomițeni au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor pe durata desfășurării următoarelor evenimente:

  • Târgul „Pâinea și vinul ” – Muzeul Național al Agriculturii;
  • Festivalul „Vlah Spirit Motorfest ” -Poligon Slobozia;
  • Meciul de handbal, dintre C.S.M Unirea Slobozia și F.C. Rapid București, ce s-a desfășurat în sala sporturilor Andreea Nica;
  • Meciul de fotbal, dintre A.C.S Recolta Gheorghe Doja și C.S Gloria Băneasa, ce s-a desfășurat pe Stadionul Comunal Gheorghe Doja;

În data de 16 septembrie, în jurul orei 13:30, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la culturi și miriști de porumb, în comuna Perieți, în urma căruia a fost distrus 1 hectar de teren. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

În data de 17 septembrie, respectiv 18 septembrie, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit pentru lichidarea a două incendii, izbucnite la platforma de depozitare a resturilor menajere, din municipiul Urziceni. Au ars resturi vegetale, deșeuri din lemn provenite de la toaletarea pomilor și deșeuri menajere pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit pentru limitarea și lichidarea unui incendiu, care a cuprins podul unei bucătării, în localitatea Fierbinți Târg (sat Grecii de Jos). Au ars : bunuri electrocasnice și podul clădirii pe o suprafață de aproximativ 25 de metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind flacăra, generată de un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.

O altă misiune care a necesitat efort complex din partea pompierilor ialomițeni a avut loc duminică, în jurul orei 12:30, în localitatea Grivița. Salvatorii au fost solicitați să intervină pentru limitarea și stingerea unui incendiu produs la un centru de deșeuri reciclabile. După o intervenție de aproximativ trei ore, acesta a fost lichidat. Au ars deșeuri reciclabile pe o suprafață de aproximativ 1000 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*