Sancțiuni de mii de lei date de polițiștii ialomițeni pentru încălcarea legii prin organizarea de evenimente private

Polițiștii ialomițeni au intensificat, sâmbătă, acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 și a respectării Hotărârilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În acest context polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea a cinci evenimente private prin care s-au încălcat prevederile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private – nunți, botezuri, mese festive.

Astfel, în orașul Căzănești polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 în valoare de 13.000 de lei în urma unei logodne organizată în curtea unei familii.

Tot la Căzănești, într-un local de evenimente polițiștii au intervenit și au oprit organizarea unui botez la care erau invitate 40 de persoane, atât organizatorul fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei cât și administratorul localului, cu amendă în valoare de 15.000 de lei.

De asemenea, în municipiul Fetești polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unei logodne în curtea unei familii, fiind aplicate 14 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020 în valoare de 17.000 lei, precum și 16 sancțiuni la Legea 12/1991 în valoare de 37.500 muzicanților prezenți, pentru efectuarea de activități de producție, comerț sau prestări de servicii, fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege.

În comuna Ograda, o cununie civilă ce avea loc într-un cort amenajat în curtea unei familii, a fost întreruptă de polițiști, organizatorul fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei.

Cel de-al cincilea eveniment privat, un botez, a fost întrerupt de polițiști în localitatea Malu Roșu, 25 de persoane fiind sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*