Zeci de intervenții ale pompierilor ialomițeni în ultimele trei zile

Zeci de intervenții ale pompierilor ialomițeni în ultimele trei zile. FOTO: ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Ialomița, stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor PSI, descarcerarea și acordarea de prim ajutor reprezintă doar câteva exemple dintre cele 64 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore. La nivel județean, 49 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

  • În data de 10 martie, Stația de pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, la un accident rutier produs pa raza localității Valea Ciorii, în care a fost implicat un autotren încărcat cu cereale. În urma evenimentului rutier nu au fost înregistrate victime.
  • De asemenea, tot în data de 10 martie, în jurul orei 10.30, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs pe DN 2A, în localitatea Ion Roată, în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un copac. În sprijinul acestora au acționat și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița și elicopterul SMURD București. În urma coliziunii au rezultat două victime: una conștientă și cooperantă, iar cea de-a doua inconștientă. Victima inconștientă a fost stabilizată la locul intervenției, ulterior fiind transportată la o unitate spitalicească din municipiul București. Victima conștientă a fost evaluată și monitorizată  de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior fiind transportată la Spitalul municipal Urziceni.
  • În data de 11 martie, salvatorii ialomițeni din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier produs în localitatea Coșereni, în care a fost implicat un TIR ( încărcat cu OSB), care a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat. În urma evenimentului rutier, o persoană a fost evaluată de către echipajul medical aflat la locul solicitării, ulterior refuzând transportul la spital.
  • O altă intervenție a avut loc duminică, în jurul orei 07.00, pe DN 2, în localitatea Movilița. Două echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui accident rutier, în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat trei victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate, care au fost monitorizate de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior două dintre acestea au fost transportate la Spitalul municipal Urziceni, iar pentru cea de-a treia persoană nu a fost necesar transportul la unitatea spitalicească.
  • În perioada  de referință,  Detașamentului de pompieri Slobozia, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la o anexă a unui cetățean din localitatea Miloșești. A ars anexa construită din paiantă și învelită cu plăci de azbociment, pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind crearea intenționată sau din culpă pentru propagarea incendiului.

De asemenea, salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor cu ocazia desfășurării a două meciuri de fotbal care s-au desfășurat pe stadionul ,,1 Mai”- Slobozia, respectiv pe stadionul din comuna Gheorghe Doja și a unui meci de handbal desfășurat pe stadionul din municipiul Slobozia.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a opt incendii înregistrate la nivel județean. Din totalul celor opt incendii care au avut loc în perioada menționată, șapte intervenții au fost înregistrate la arderile necontrolate – vegetație uscată și stuf, fiind afectate peste șapte hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost focul deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*