Zeci de intervenții ale pompierilor ialomițeni, efectuate la sfârșitul săptămânii trecute

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea și salvarea animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 45 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore. La nivel județean, 35 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de pompierii ialomițeni, amintim:

  • În data de 27 ianuarie,  pompierii ialomițeni au intervenit pentru degajarea unor crengi dintr-un copac, care căzuseră  pe rețeaua de distribuție electrică, în municipiul Urziceni. Din fericire, nu au existat victime sau alte pagube materiale.
  • În seara zilei de 27 ianuarie, în jurul orei 22.00, salvatorii de la Detașamentul de pompieri Urziceni au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință, în comuna Drăgoești. Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite.  A ars tavanul pe o suprafață de aproximativ un metru liniar. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.
  • Salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit în data de 28 ianuarie, în jurul orei 07.30, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD la un accident rutier, produs pe raza localității Alexeni, în care a fost implicat un autoturism. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma evenimentului rutier au rezultat două victime, conștiente și cooperante, care au fost monitorizate de către echipajele medicale aflate la locul solicitării, ulterior o persoană a fost transportată la Spitalul Municipal Urziceni, iar cea de-a doua a refuzat transportul la spital.
  • Tot în data de 29 ianuarie, în jurul orei 11.00, două echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au intervenit pentru lichidarea unui incendiu, care a cuprins un apartament aflat la parterul unui bloc de locuințe, în municipiul Slobozia. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum.  Nu au fost surprinse victime în interior. Până la sosirea echipajelor de pompieri, o persoană s-a autoevacuat, iar alta a fost evacuată cu ajutorul vecinilor. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Cauza probabilă de aprindere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric  la un tablou de distribuție suprasolicitat. Au ars tabloul de siguranțe fuzibile din apartament și un aparat de gătit.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*