Vernisajul expoziției „Artă Plastică pentru Ialomița”, la Muzeul Național al Agriculturii

Muzeul Național al Agriculturii

La Muzeul Național al Agriculturii va avea loc, miercuri, 1 noiembrie 2023, orele 11,00, vernisajul expoziției „Artă Plastică pentru Ialomița”, în cadrul „Salonului de toamnă 2023”, realizată prin parteneriatul Filialei Slobozia, Ialomița, a Uniunii Artiștilor Plastici din România, cu Consiliul Județean Ialomița.

Expoziția reunește artiști plastici din Bărăgan, diversitatea genurilor artistice prezente la „Salonul de toamnă” reflectând specializarea variată a expozanților. Experiențele trăite, lecturile avute, exercițiul din atelier, activitatea expozițională și dorința de a merge înainte, revigorează, de fiecare dată, aparițiile lor publice și contribuie la amprenta culturală a locului, dar și la susținerea tinerilor plasticieni.

Prezența unor artiști consacrați, alături de cei mai tineri, conferă expoziției un plus de interes, care, cu siguranță, se va reflecta în atractivitatea ei, publicul fiind avertizat că, atunci când pătrunde într-o expoziție ca cea de acum, să știe că se află într-o lume nu numai materială, ci, mai ales, spirituală, așa cum spunea prof. univ. dr. Dan Cristian Popescu: „Cercetând fenomenul artistic subînțelegem de la bun început că arta este un produs al spiritului uman, deci aparține vieții psihice”.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*