Amenzi de 6.000 de lei, aplicate de polițiștii ialomițeni în a doua zi de Crăciun

Amenzi de 6.000 de lei, aplicate de polițiștii ialomițeni în a doua zi de Crăciun

Pe parcursul zilei de ieri, 26 decembrie, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, dar și pentru a menține un climat de ordine și siguranță publică, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, împreună cu celelalte structuri MAI de la nivel teritorial, au desfășurat noi acțiuni, pe raza întregului județ, pentru siguranța cetățenilor.

În cadrul acțiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/carantinare de către persoanele față de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuință, în intervalul orar 23.00 – 05.00, precum și portul măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise/deschise.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 16 societăți comerciale, 17 mijloace de transport public în comun și au fost legitimate peste 900 de persoane. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție, conform Legii nr. 55/2020.

Polițiștii ialomițeni sunt și vor fi permanent la datorie, pregătiți să intervină ori de câte ori situația o va impune.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*