Vernisajul expoziției “Amintiri dulci de la Amara. Turismul balnear în stațiunea Amara – fragmente de memorie colectivă” va avea loc pe 3 noiembrie la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia

Stațiunea Amara, în urmă cu zeci de ani. FOTO Facebook stațiunea Amara

Vernisajul expoziției “Amintiri dulci de la Amara. Turismul balnear în stațiunea Amara – fragmente de memorie colectivă” va avea loc pe 3 noiembrie la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia.

Expoziția este o călătorie în memoria colectivă a vizitatorilor și a localnicilor pentru care stațiunea Amara a devenit un loc de întâlnire și de socializare. Scopul este de a recrea și de a transmite povestea bogată și complexă a acestui loc, reflectând asupra evoluției sale ca destinație pentru petrecerea timpului liber și pentru recuperare fizică.

Expoziția cuprinde imagini din arhivele personale ale turiștilor și locuitorilor, din arhiva fotografică Costică Acsinte, arhive media și instalații de obiecte care aduc în prim-plan conexiunea specială dintre infrastructura stațiunii și practicile de petrecere a timpului liber și îngrijire a corpului.

“Amintiri dulci de la Amara” va fi deschisă pentru public începând cu data de 3 noiembrie la ora 14:00 și va rămâne accesibilă la Muzeul Național al Agriculturii până pe 14 noiembrie 2023.

Detalii suplimentare despre expoziție pot fi obținute prin contactarea Muzeului Național al Agriculturii sau a Asociației Vira. Expoziția face parte din proiectul cultural: La Amara – recuperarea practicilor de turism social și vacanță balneară și beneficiază de o finanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național.

Asociația VIRA este o organizație neguvernamentală culturală cu o echipă alcătuită din sociologi, istorici, documentariști vizuali ai fenomenelor sociale și culturale și specialiști în producție de film. Asociația Vira s-a remarcat de-a lungul timpului printr-o serie de proiecte de cercetare, documentare vizuală și educație non-formală inițiate și implementate cu succes.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*