Veniturile la bugetul județului Ialomița au înregistrat o creștere semnificativă în primele șapte luni ale anului

FOTO Pixabay

În primele șapte luni ale anului 2023, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a anunțat o creștere notabilă a veniturilor colectate la bugetul general consolidat al statului. Suma totală de 737,76 milioane lei a fost adunată de finanțiștii ialomițeni, reprezentând o majorare de 79,91 milioane lei în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

Bugetul de stat a fost principala sursă de venit, înregistrând o colectare totală de 306,90 milioane lei, marcând o creștere de 44,02 milioane lei față de primele șapte luni din 2022. De asemenea, bugetul asigurărilor sociale de stat a beneficiat de o creștere semnificativă, cu încasări în valoare de 302,12 milioane lei, în creștere cu 32,55 milioane lei comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Cu toate acestea, bugetul asigurărilor pentru șomaj a înregistrat o ușoară scădere, cu sume colectate de 8,55 milioane lei, diminuându-se cu 172,71 mii lei în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. În contrast, bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate a înregistrat o creștere de 3,51 milioane lei, ajungând la suma totală de 120,19 milioane lei în primele șapte luni ale anului curent.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*