Bărbat din Constanța, prins cu două kilograme de icre de sturion ilegale în Țăndărei

Constănțean prins cu 2 kg de icre de sturion ilegale în Țăndărei. FOTO: IPJ Ialomița

Poliția din orașul Țăndărei a descoperit un bărbat de 36 de ani, din județul Constanța, în timp ce transporta ilegal aproximativ 2 kg de icre de sturion. Potrivit informațiilor furnizate de autorități, bărbatul nu avea autorizație pentru deținerea acestor produse.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județeană Ialomița, după efectuarea verificărilor, polițiștii au constatat că indivizul nu avea dreptul legal de a deține icrele de sturion. Produsele confiscate au fost predate specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranței Animalelor în vederea analizelor ulterioare.

În plus, autoturismul folosit pentru transportul produselor din pește a fost ridicat de către autorități în scopul confiscării. Măsura a fost luată în conformitate cu legislația în vigoare și cu scopul de a descuraja astfel de activități ilegale.

În acest caz, poliția a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „pescuitul, deținerea, transportul, comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia fără respectarea prevederilor legale, cu excepția celor proveniți din acvacultură, pentru care se face dovada originii prin documente și marcaje justificative legale”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*