Candidatul PSD la Primăria Slobozia, Alexandru Potor, întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu

Alexandru Potor, întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu

Candidatul PSD la Primăria Slobozia, Alexandru Potor, a avut o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu și cu Vice-Premierul Marian Neacșu.

Alexandru Potor le-a solicitat celor doi înalți responsabili ai Guvernului României să acorde sprijin pentru proiectele de investiții din Slobozia.

„Am primit asigurări că orașul nostru va fi susținut în privința proiectelor de infrastructură si de protecție a mediului precum și pentru accelerarea dezvoltării economice.
Administrația actuală a Municipiului nu a reușit să finalizeze la timp multe proiecte cu finanțare europeană, iar sumele rămase – aproximativ 200 miliarde de lei vechi – vor trebui acoperite din bugetul local până la 31 decembrie 2024. Contăm pe sprijinul Guvernului pentru a depăși acest impas”, a spus Alexandru Potor.

Potor a mai declarat că o altă problemă discutată a fost legată de Legea Mirosurilor 123/2020 care trebuie aplicată eficient pentru a proteja locuitorii din Slobozia de poluarea olfactivă.

„Conform legii, entitatea responsabilă pentru limitarea emisiilor nocive este proprietarul instalațiilor. În cazul firmelor, se aplică principiul „poluatorul plătește”, iar în cazul stației de epurare, Primăria Slobozia este direct responsabilă în calitate de proprietar al infrastructurii. Am solicitat Guvernului României să completeze normele de aplicare, astfel încât să avem instrumente adecvate de intervenție împotriva celor care ne poluează”, a explicat candidatul PSD la Primăria Slobozia.

Potor a mai discutat despre noi oportunități de dezvoltare a activităților din agricultură și industrie alimentară, care se deschid în zonă prin liniile de finanțare disponibile prin Planul Național Strategic. Premierul a recunoscut potențialul pe care Slobozia îl are, fiind la intersecția unor rute foarte importante – traseul Galați – Brăila – Slobozia – Autostrada A2 și drumul care leagă Capitala României de cel mai important port al țării.

Potor a mai spus că dezvoltarea Locală plasată sub Responsabilitatea Comunității este un concept pe care dorim să îl extindem în cât mai multe zone de interes economic și social din România. Premierul a declarat susținere pentru Grupurile de Acțiune Locală și, pentru viitor, vom colabora strâns pentru a găsi noi resurse de finanțare care să completeze portofoliul proiectelor finanțate de aceste structuri.

– Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Ialomița

– Executat de SC CityDigital Media SRL – portal: www.ilnews.ro

– CUI mandatar financiar coordonator: 21240002

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*