Pompierii ialomițeni au intervenit la 59 de misiuni în ultimele 72 de ore

Intervenție a pompierilor. FOTO ISU Ialomița

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

Stingerea incendiilor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, acordarea de prim ajutor și intervențiile în cazul accidentelor rutiere reprezintă doar câteva exemple dintre cele 59 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore (01- 03.03.2024).

La nivel județean, 44 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.

Dintre cele mai relevante misiuni gestionate de salvatorii ialomițeni, amintim:

În perioada de referință, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o anexă gospodărească din comuna Borănești. A ars anexa gospodărească pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, determinat de un cablu electric defect, neizolat corespunzător.

De asemenea, în data de 02.03.2024, în jurul orei 06:00, Detașamentul de pompieri Urziceni a intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință, în comuna Ion Roată. A ars contorul locuinței. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric la un aparat de măsură defect.

Stația de pompieri Fetești a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unei explozii, survenită la o locuință, în municipiul Fetești. Au fost distruse bucătăria locuinței și bunurile din aceasta. Cauza probabilă de producere a incendiului  a fost un sistem de gătit defect. Din păcate, în urma deflagrației proprietara locuinței a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și a feței.

După acordarea primului ajutor medical la locul evenimentului, aceasta a fost transportată la Spitalul Municipal Fetești.

În dimineața zilei de 03 martie 2024, în jurul orei 09:00, dispeceratul inspectoratului a fost solicitat să intervină pentru căutarea și recuperarea unei persoane înecată într-un canal de irigații, în comuna Bordușani. La locul evenimentului au fost direcționate două echipaje operative din cadrul Stației de pompieri Fetești cu o autospecială de primă intervenție și comandă cu barcă și o ambulanță SMURD. În sprijinul salvatorilor a intervenit un echipaj de scafandri de la ISU București-Ilfov.

Persoana a fost găsită însă, din păcate, aceasta a fost declarată decedată de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița.

Tot în data de 03 martie 2024, trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință din comuna Grindu. Au ars acoperișul pe o suprafață de 100 de metri pătrați, articole de mobilier și aparate electrice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric generat de un conductor electric defect.

Trei echipaje de salvatori de la Detașamentul de pompieri Urziceni, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, au intervenit la un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme. În urma accidentului rutier au rezultat cinci victime, dintre care două încarcerate. După efectuarea manevrelor de descarcerare și acordarea primului ajutor, patru victime au fost transportate la Spitalul Municipal Urziceni, iar cea de-a cincea victimă a fost preluată de elicopterul SMURD.

Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit în data de 03 martie 2024, în jurul orei 23:40, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu produs la un apartament, în municipiul Slobozia.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un aparat de gătit lăsat nesupravegheat. A ars un vas de gătit.

De asemenea, în data de 02 martie 2024, salvatorii de la Detașamentul de pompierii Slobozia au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor  la un meci de fotbal desfășurat pe Stadionul Municipal Slobozia.

În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 9 incendii înregistrate la nivel județean .

Din totalul celor 9 incendii care au avut loc în perioada menționată, 5 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectate aproximativ 2 hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost stabilite ca fiind focul deschis în spații deschise și folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația ILnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe ILnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*